Kanta-Häme

Nurtsista uudenlainen kokoontumistila

Parolan Nurtsi eli nuorisotalo ei suinkaan ole jäänyt tyhjilleen, vaikka vapaa-aikatoimiston väki muuttikin sieltä pois alkusyksystä. Taloon on koottu runsaasti uutta toimintaa, kuten muuton yhteydessä oli tarkoituskin.

Täysin uutta Hattulassa on entisen vapaa-aikatoimiston tiloissa kokoontuva Lähiötupa. Se on loppuvuoden avoinna kahtena päivänä viikossa, eli keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja samalla kartoitetaan käyttäjien toiveita.

– Tarkoitus on lisätä aukiolopäiviä ensi vuonna. Siksi nyt on hyvä hetki tehdä ehdotuksia ja antaa palautetta kunnan palveluista, sanoo tuvan toiminnasta vastaava vastuusosiaalityöntekijä Riikka Haahtela.

Tuvan emännät Sari Bärn ja Marja Tossavainen kertovat, että kävijöitä on riittänyt joka kerralle, ja varsinkin keskiviikkoisin.

– Moni tulee lukemaan lehtiä ja kahvittelemaan. Lisäksi olemme askarrelleet ja suunnitelleet tulevaa toimintaa.

Riikka Haahtela kertoo, että toimintaa ideoitiin jo ennen tuvan avaamista muun muassa yhdistysten edustajien ja muiden aktiivien kuntalaisten kanssa.

– Suunnitelmissa on, että kevään aikana Lähiötuvassa järjestetään esimerkiksi ruuanlaittoon, liikuntaan ja kädentaitoihin liittyviä kursseja. Mutta lisäksi tupaan voi tulla vain viettämän aikaa.

Tarvittaessa tuvan emännistä toinen voi auttaa esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä tai lähteä vaikkapa avuksi jotakin asiaa hoitamaan.

Lähiötupa tekee yhteistyötä myös muun muassa nuorten työpajan ja aikuissosiaalityön kanssa. Riikka Haahtelan mukaan taustalla on ollut ajatus säilyttää tämän tyyppisiä palveluita Parolassa, vaikka kunnanvirasto on siirtynyt Pappilanniemeen.

– Tähän ihmisten on helppo tulla, ja moni on tottunut poikkeamaan tässä jo vanhastaan.

Varhaiskasvatuksen avointa ja kerhotoimintaa on tarkoitus myös keskittää Nurtsille. Palveluesimies Sanna Lampainen kertoo, että avoin päiväkoti toimii jo nyt Nurtsilla, ja 3-5-vuotiaiden kerhot siirtyvät sinne päiväkoti Viiriäisen tiloista ensi keväänä.

Lisäksi perhepäivähoidolla on Nurtsin tiloissa tarvikelainaamo. Kerran viikossa perhepäivähoitajat kokoontuvat lasten kanssa Nurtsilla, ja jatkossa hoitajat voivat pitää siellä myös vanhempainiltoja ja perhetapahtumia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hattulan osasto on siirtänyt myös iltaperhekahvilansa Nurtsille.

Vapaa-aikatoimisto muutti Nurtsilta pois aiemmin syksyllä. Liikuntatoimen työntekijät muuttivat Juteinitaloon ja nuorisotoimen väki Parolan yhteiskoululle. HÄSA

JoulutapahtumaParolan nuorisotalolla (Parolantie 53) järjestetään lauantaina 12. joulukuuta Wanhan Meijerin Joulu kello 10–14. Joulutapahtumassa esiintyvät heti klo 10 jälkeen Heidi Kyrö & Panssarinyrkki, lisäksi ohjelmassa on mm. teatteria, herkkuja ja myyjäiset. Samalla vietetään myös Hattulan varhaiskasvatuksen joulujuhlaa.