Kanta-Häme

Nykysirkusta, elokuvia ja runokaraokea Verkatehtaalla

Verkatehtaan vapusta löytyy nykysirkusta, taidetta, makunautintoja ja penkojaisia.

Zero Gravity Companyn uusin teos Will Have Sex for Love tuo Vanajasaliin nuorallatanssia sekä ilma-akrobatiaa vapunpäivänä. Luvassa on esitys, joka sopii hyvin myös nuoremmalle yleisölle ja yli 8-vuotiaille.

Reija Tapanisen ohjaama nykysirkusteos hyppää sokeroidusta surulliseen ja tekee itsensä rohkeasti naurunalaiseksi. Esityksen aikana nähdään nuorallatanssija Netta Lepistön ja ilma-akrobaatti Maarit Utriaisen temppuja. Samalla esiintyjien välillä risteilee kipinöiviä katseita ja sanatonta yhteisymmärrystä.

Koomisesta raadolliseen kurkottavassa esityksessä muun muassa ratsastetaan ja tehdään akrobatiaa muoviponin selässä. Ohjelmaa on hiottu jo loppuvuodesta 2012.

Myös Galleria Kone on auki vapunpäivänä. Galleriassa on esillä Klaus Kopun Julmuuden maalaus -näyttely.

Verkatehtaan kujalta Arxiin johtavan yhdyskäytävän pop up -näyttelyssä esitellään puolestaan helmiä Kettukin Tartu Siveltimeen! -kurssilta. Hämeenlinnan teatteri järjestää Teatteri Verstaan tiloissa Runokaraokea, jossa juontajana nähdään näyttelijä Henna-Maija Alitalo.

Suiston vappukirppis järjestetään jälleen Verkatehtaankujalla ja lisää pengottavaa löytyy Linnan pyöräverstaan rompetorilta.

Bio Rexissä kaikkiin elokuviin pääsee alennushintaan.

Uusi keittiömestari luottaa simppeliin sapuskaan

Ravintola Isossa Huvilassa nautitaan vappulounasta, jonka on koonnut ravintolan uusi keittiömestari Mika Tuomi. Tuomi on ollut viimeiset 22 vuotta töissä ympäri maailmaa muun muassa Afrikassa, Englannissa, Norjassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.

Vappulounaalla alku- ja jälkiruokia voi koota lautaselleen buffet-pöydästä. Maailmalta keittiömestarille on jäänyt käteen ns. back to basics -ajattelu, joka näkyy myös vappulounaalla.

– Joka puolella tutkitaan nyt isoäidin reseptejä ja muokataan niitä tähän päivään sopiviksi. Puhtaat raaka-aineet ovat kaikki kaikessa. Ruoan oma maku nostetaan esille ja turhat rilluttelut jätetään pois, Tuomi summaa. (HäSa)

Will Have Sex for Love Vanajasalissa 1.5.2013 kello 15.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic