fbpx
Kanta-Häme

Nyt etsitään nohevinta vartiota

– Vad hände? Mitä tapahtui, tuomarina toimiva löytöretkeilijä-seikkailija Patrick “Pata” Degerman ihmettelee ja katsoo, kuinka neljä partiolaista kantaa hänen eteensä rakennelmaa, jonka pitäisi olla maitokärry.
 
Television Partiomestari-kisan ensimmäisenä rastina oli toimivien maitokärryjen rakentaminen. Tuomarien eteen saapuneenn vartion kärry muistutti kuitenkin enemmän kelkkaa, kun akseliltaan pudonneet pyörät oli nostettu kärryn lavalle. 
Se ei lupaa hyvää maitokärryjen nopeuskisaan. Kilpailijat eivät vain pahaksi onnekseen vielä tiedä, että sellainenkin ohjelmanumero on luvassa. 
 
Yllätystehtäviä
Partiomestari-ohjelmaa kuvataan tällä viikolla Evolla järjestettävän Hämeen partiopiirin Ilves-suurleirin yhteydessä. Eri puolilta Suomea saapuneet 12 joukkuetta kisaavat vaativissa tehtävissä, joissa tarvitaan nopeutta, nokkeluutta ja rakennustaitojakin.
 
12-15 -vuotiaista partiolaisista koostuvat vartiot valittiin kisaan hakuvideoiden perusteella. 
Joukkueet ovat tavanneet toisensa lyhyellä harjoitusleirillä viime toukokuussa, ja he ovat osallistuneet partiotaitokisaan vanhempien partiolaisten mentoroimina.
 
Sen pitäisi auttaa heitä selviämään kovassa kisassa, jonka tehtävät tulevat eteen yllätyksinä. 
Ohjelman tekijöiltä he ovat saaneet vain epämääräisiä vihjeitä siitä, mitä kaikkea tulevina päivinä on luvassa.
 
Elokuussa nähdään
Maitokärrytehtävän jälkeen kilpailijoita jännittää. Uusin tehtävä on julistettu ja se on hankala. Joukkueilla on 20 minuuttia aikaa rakentaa muutamasta kepistä, pressuista ja jätesäkeistä lautta, jolla saadaan yksi joukkueen jäsen varusteineen vesistön yli. 
 
Luvassa on siis takuuvarmaa kastumista. Onneksi on helteinen päivä.
 
Joukkueiden erot näkyvät lauttojen rakentamisessa. Osa on selvästi tehnyt tätä ennenkin.
Siinä missä nopein ryhmä rakentaa kokenein ottein alle kymmenessä minuutissa lähes merikelpoisen veneen, on toisella 20 minuutin jälkeen koossa pressun ja ilmastointiteipin koossa pitämä lautan tapainen rakennelma. 
 
Yhden joukkueen voitto näyttää käytännössä katsoen varmalta, kunnes…
 
Jaa, eipäs kerrotakaan miten siinä kävi, jotta jännitys säilyisi.
 
Kisan lopputuloksen voi nähdä televisiosta jo parin viikon päästä, kun Partiomestari-sarja alkaa osana TV2:n lauantaiaamujen Galaxi-ohjelmaa elokuun 10. päivänä. (HäSa)
 
 
Hämeen partiopiirin Ilves-leirillä Evolla on tänään vierailupäivä

Menot