Kanta-Häme

Katso kuvat: Nyt kelpaa pelata ja liikkua – Jukolan uusi lähiliikuntapaikka on valmis

Padel on mailapeli, joka on eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Koululaiset pelasivat Jukolan uudella padelkentällä possujunaa. Kuva: Esko Tuovinen
Padel on mailapeli, joka on eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Koululaiset pelasivat Jukolan uudella padelkentällä possujunaa. Kuva: Esko Tuovinen

Jukolan koulun väellä oli perjantaina hymy herkässä. Pitkään odotettu koulun piha, Jukolan uusi lähiliikuntapaikka, on vihdoin valmis.

Isolla aidatulla tekonurmella voi pelata muun muassa jalka- ja pesäpalloa. Talvella tekonurmen päälle rakennetaan jääkiekkokaukalo. Tekonurmen päädystä löytyvät juoksuradat, pituushyppypaikka ja maatrampoliini. Toisaalla ovat ulkokuntosali, koripallo- ja padelkentät. Koulun pihamaalta löytyy myös parkour-rata, skeittialue, keinuja ja muita leikkivälineitä.

Jukolan koulun pihan avajaisiin osallistui oppilaiden mukana myös kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

– Pihalla vietetään koulun paras tunti, välitunti. Koulun piha on aina ollut myös luokan jatke, luonnehti Jukolan koulun rehtori Susanna Lamminpää avajaispuheessaan.

Peppe Hahl, Nina Kärkkäinen ja Aleksi Jalkanen lipunnostossa.
Oppilaskunnan edustajat Mimosa Sibakow (keskellä) ja Kerttu Peltonen lukivat pihavalan. Etualalla Veera Kannasoja ja hänen takanaan rehtori Susanna Lamminpää

Lippu salkoon juhlan kunniaksi

Aamun alkajaisiksi koulun lipputankoon nostettiin juhlallisesti siniristilippu ja laulettiin Lippulaulu. Oppilaskunnan edustajat Mimosa Sibakow ja Kerttu Peltonen lausuivat pihavalan, jonka jälkeen ilmojen teille päästettiin värikkäitä ilmapalloja.

– Paras, makee, mahtava, värikäs, nätti. Paljon hienompi kuin yhden toisen koulun piha, luetteli rehtori Lamminpää lasten luonnehdintoja.

Erityisopettaja Sari Kasevan mukaan piha oli nykyiseen verrattuna ennen suorastaan ankea.

– Olemme jo hankkineet koululle välineitä ja niitä hankitaan vähitellen myös lisää. Olemme saaneet välineitä myös lahjoituksina, Kaseva kertoo.

Koulun pihassa on välinevarasto, josta oppilaat saavat erillisellä lainauskortilla lainata välineitä välitunnin ajaksi.

– Jos tänne tulee vapaa-ajalla, pitää itsellä olla välineet, tietää viidesluokkalainen Kaisa Tie.

Hänen mukaansa keinut ovat pihassa ehkä kaikkein parasta.

Kaisa Tien mielestä keinut ovat kaikkein paras paikka.

– Padelkentälle meillä on jo oma hauska peli, Kaisa Tie kertoo.

Hän arvelee, että voisi tulla lähiliikuntapaikkaan kahden sisaruksensa kanssa myös muulloin kuin kouluaikana.

 

 

Leevi Salo testasi muun muassa ulkokuntosalia. Koko piha-alueen suosikki on hänen mielestään maatrampoliini. Kuva: Esko Tuovinen
Leevi Salo testasi muun muassa ulkokuntosalia. Koko piha-alueen suosikki on hänen mielestään maatrampoliini. Kuva: Esko Tuovinen

Ulkokuntosalia testaamassa olleen koululaisen Leevi Salon mielestä pihakokonaisuus vaikuttaa kivalta.

– Koripallo- ja padelkenttiä olen jo ehtinyt kokeilla. Maatramppa on ehkä kaikista paras, Leevi Salo tuumii.

Koulun sisätilojen ja pihan peruskorjauksen budjetti on ollut yhteensä 2,5 miljoonaa euroa. Summasta noin 900 000 kului kaikkien jukolalaisten käyttöön tarkoitetun lähiliikuntapaikan rakentamiseen ja varustamiseen.

– Tämä on hieno satsaus kaupungilta Jukolan kylään. Toivottavasti ihmiset kunnioittavat tilaa ja se pysyy hyvässä kunnossa, rehtori Lamminpää toivoo.

Mahdollisen ilkivallan ennaltaehkäisemiseksi lähiliikuntapaikka on varustettu valvontakameroin. HäSa

Jukolan koulun pihan avajaisissa päästettiin irti värikkäitä ilmapalloja.

 

 

Lue myös: Jukolan lähiliikuntapaikka valmistuu lähes ajallaan – Padel-kenttä on jo valmis, tekonurmea asennetaan

Otto Ventelä ohjaamassa parkouria.

Päivän lehti

28.2.2020