Kanta-Häme Ypäjä

Nyt on mahdollisuus saada oma nimi teatterin tauluun – Synkkä tilanne pakotti Ypäjän Musiikkiteatterin käynnistämään varainkeruukampanjan

Nyt on mahdollisuus saada oma nimi Ypäjän Musiikkiteatterin tauluun. Keräysvarat käytetään perutun musikaalin tuotantokulujen kattamiseen.

Synkentynyt tilanne on pakottanut Ypäjän Musiikkiteatterin keräämään rahaa varainkeruukampanjalla. Maanantaina julkistetun kampanjan tarkoituksena on turvata teatterin toiminnan jatkuvuus.

Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa on suunnattu Vuonna 85 -musikaalin tuotantokulujen kattamiseen. Täksi kesäksi suunnitellun rock-musikaalin siirtäminen ensi vuoteen oli kova isku teatterille.

Yhdistyksen taloudellinen tilanne oli huolestuttava jo ennen koronaa, mutta tilanne on synkentynyt entisestään pandemian takia.

Yhdistyksen puheenjohtajan Milla Malinin mukaan keräyksessä saadut rahat tullaan käyttämään kokonaisuudessaan Vuonna 85 -musikaalin tuotantokuluihin.

– Esimerkiksi ammattilaisten palkkaaminen teoksen ohjaukseen ja musiikin johtoon on suuri kuluerä, mutta keskeinen kulmakivi toiminnassamme, jotta Ypäjällä voidaan jatkossakin toteuttaa korkealaatuista musiikkiteatteria, Malin sanoo asiasta julkaistussa tiedotteessa.

Teatterissa ollut näytöksiä myös tänä kesänä

Ypäjän Musiikkiteatteri on toiminut 35 vuoden ajan.

– Musiikkiteatterin toiminta on tarjonnut loistavan paikan kehittyä niin näyttelemisen, laulamisen kuin orkesterisoitonkin osalta, teatterin tiedotteessa sanotaan.

Teatterilaiset toivovat toiminnan jatkumisen takaamiseksi sekä yksityisten auttajien että yritysten rahallista tukea.

Pro Musiikkiteatteri -kampanjaan voi osallistua lahjoittamalla vapaavalintaisen summan teatterin pankkitilille.

Ypäjän Musiikkiteatteri tulee julkaisemaan lahjoittaneiden nimet teatterialueelle sijoitettavassa taulussa. Tarkemmat tiedot kampanjasta ja teatterin tukemisesta löytyvät yhdistyksen nettisivuilta www.ypajanmusiikkiteatteri.fi.

Vuonna 85 -musikaalin siirtymisestä huolimatta Ypäjän Musiikkiteatteri ei ole tänä vuonna hiljentynyt. Teatterin lavalla on esitetty näytelmiä Paavo 1,5 ja HotaMolla ja Kultakuume. Molempia näytelmiä esitetään elokuun loppuun.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic