Kanta-Häme

Nyt on pari lautakuntien puheenjohtajuutta tarjouksessa

Joulunpyhät asiaa pohdittuaan puolueet käyvät vielä yhden yhteisneuvottelun Hämeenlinnassa. SDP:n, kokoomuksen ja vihreiden muodostama koalitio, ryhmä 37, tarjoaa Pro Hämeenlinna -koalitiolle kahta lautakunnan puheenjohtajuutta ja muutamia johtopaikkoja myös liikelaitoksissa ja yhtiöissä.

Vastineena on työrauha.

– Valtuusto-ohjelmaan tulee johdanto, jossa sitoudutaan hyvään hallintotapaan sekä luottamukselliseen ja rakentavaan toimintatapaan. Sillä tavoitellaan työrauhaa luottamuselinten työskentelylle, luottamuspaikkaneuvotteluja vetävä Johannes Koskinen (sd.) toteaa.

Pro Hämeenlinnassa toimivat ryhmät – perussuomalaiset, keskusta, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit – joutuvat siis sunnuntai-iltaan mennessä pohtimaan, voivatko he sitoutua tällaiseen toimintapataan.

Tarjolla elala ja ymrala

Tarjous on jätetty Pro Hämeenlinnalle perjantaina. Sunnuntai-iltana ryhmät kokoontuvat ja isompi koalitio odottaa Pro Hämeenlinnalta vastausta.

Äkkiä arvioiden tarjous on vähintäänkin harkinnan arvoinen.

Pro Hämeenlinnalle on tarjolla kaksi lautakuntien puheenjohtajuutta. Johannes Koskinen mukaan ne ovat todennäköisesti elämänlaatulautakunnan sekä ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajuudet.

Lisäksi tarjotaan kahta liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajuutta. Ne olisivat tilapalveluissa ja lomitusliikelaitoksessa.

Vielä tämän päälle yhdessä yhtiössä, todennäköisesti Tekmessä, on tarjolla hallituksen puheenjohtajan paikka. Yhtiöihin luvataan myös hallituspaikkoja.

Työrauha tärkeää

Tarjous lupaa paljon enemmän kuin Pro Hämeenlinna saisi siinä tapauksessa, että paikkoja aletaan jakaa suhteellisella vaalilla valtuuston kokouksessa. Tällöin sille ei irtoaisi yhtään ykköspuheenjohtajuutta, eikä yhtiöpaikkoja.

Vastineena on ainakin jonkinasteinen työrauha.

Taustalla kummittelee perussuomalaisten keulamiehen, Kari Ilkkalan tekemä tutkintapyyntö apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuosta.

Se sai erityisesti kokoomuksen polttamaan hihansa kesken luottamusneuvottelujen.

Myös Pro Hämeenlinnan muiden ryhmien edustajille asia tuli yllätyksenä, eikä se aiheuttanut ainakaan riemuhuutoja.

Luottamuspaikkaneuvotteluja on Hämeenlinnassakin käyty heti vaalien jälkeiseltä viikolta alkaen. Nyt alkaa olla jo kiire, sillä paikoista päätetään valtuuston kokouksessa 21. tammikuuta – äänestäen tai sopien. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic