Kanta-Häme

Nyt on tilaa leikkiä

Täällä on enemmän tilaa tehdä kaikkea! arvioivat eskarilaiset Santtu Rantala ja Nea Kokki Tuuloksen päiväkoti Tenavatuvan uusia tiloja.

He ja päiväkodin muut noin 40 lasta ovat leikkineet ja opiskelleet vanhan kivikoulun puolella nyt kaksi päivää. Päiväkoti muutti puutalosta pihan toiselle puolelle viime perjantaina ja avasi ovensa lapsille maanantaina.

Rantalan ja Kokin mukaan parasta uusissa tiloissa on avara ja valoisa eskarihuone, joka toimi aiemmin jumppasalina.

– Siellä voi piirtää, askarrella, värittää ja rakennella. Tehdä monenlaisia juttuja. Pienemmässä sivuhuoneessa on kotileikkitila, lapset esittelevät innoissaan taloa.

– Tässä voi istua ja lukea kirjaa. Ja vessasta löytyy hyvä piilo! Nuo lokerotkin on kivat, Kokki huomauttaa.

Rantala on mielissään, että vanhat pelit ja etenkin pikkuautot löysivät tiensä myös uusiin tiloihin.

– Minulla on vähän ikävä vanhoja pehmopalikoita. Ne oli vähän kuin nuo patjat, mutta isompia, Kokki toteaa.

Miljoonaremontti

Tenavatupa siirtyi Tuuloksen entisen Pohjoisten koulun tiloihin, jotka peruskorjattiin täydellisesti. Kivikoulu oli rakennettu 1956.

500 neliön remontti maksoi noin miljoona euroa. Se rahoitettiin osin kuntaliitoksen jälkeen valtiolta saaduilla porkkanarahoilla.

Päiväkodin johtaja Raili Hymander on tyytyväinen uusiin tiloihin.

– Onhan täällä ihanan puhdasta ja avaraa. Toiminnallisuutta tietysti nyt haetaan. Mietitään, miten esimerkiksi tuota tyhjää buffet-tilaa, jossa lapset käyvät syömässä, voidaan muuna aikana hyödyntää, Hymander sanoo.

Siistiä ja valoisaa

Lastenhoitaja Anne Salo kehuu uudenkarheita tiloja siisteiksi ja valoisiksi. Monet kalusteetkin ovat uusia.

– Osa tavaroista on vielä vanhalla puolella. Ne varmaan vielä hakevat paikkaansa kevään aikana, Salo sanoo.

Lisäksi muuton jälkeen on huomattu pieniä puutteita.

– Täällä ei ole matalaa lavuaaria, joten täytyy vielä hankkia korokkeita. Lisäksi lattia on sen verran liukas, että olen kehottanut vanhempia laittamaan lapsille jarrusukkia tai tossuja matkaan, Salo sanoo.

Hänen mukaansa rakennuksessa ei ole mitään isompia korjauskohteita.

– Eteläisten uutta päiväkotia korjailtiin vielä muuton jälkeenkin. Täällä ei ole onneksi havaittu kauheasti virheitä, Salo kertoo.

Vanha puoli myyntiin?

Hymanderin mukaan muutto sujui hyvin. Päiväkodilta oli etukäteen tiedusteltu mahdollisuutta, että lapset olisivat muuttopäivän eli viime perjantain pois päivähoidosta.

– Vanhemmat suhtautuivat siihen tosi positiivisesti. Muutamia lapsia oli Eteläisten päiväkodissa ja muutamia Lammin päiväkodilla varahoidossa. Muut lapset olivat joko kotona, isovanhempien tai tuttavien luona hoidossa.

– Siitä iso kiitos vanhemmille. Olemme tosi tyytyväisiä siitä, että perheet itse järjestivät asian, Hymander sanoo.

Vanha päiväkotirakennus sijaitsee samalla tontilla. Siitä luovuttiin, koska se olisi vaatinut huomattavasti suuremman remontin. Lisäksi kivitalon katsottiin soveltuvan paremmin päiväkotikäyttöön.

Kaupunki panee hirsirakennuksen mahdollisesti myyntiin. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic