Kanta-Häme

Nyt saa äänestää HYKin pihasta

Kaikesta päätellen HYKin yhtenäiskoulu on saamassa hienot, toiminnalliset ja modernit piha-alueet sen lisäksi, että Tuomelan koulusta tulee avoin oppimisympäristö.

Syksyllä alan oppilaitoksille suunnatussa kilpailussa toivottiin ehdotuksia koulun korttelipihasta, joka voisi toimia ikään kuin avoimen oppimisympäristön jatkeena.

Ehdotuksia tuli kaikkiaan 24. Ne ovat nyt kaupungin nettisivuilla kaikkien nähtävillä. Samalla on auki yleisöäänestys suosikista.

Palkintoraati on jo käynyt ehdotukset läpi. HYKin rehtori Arto Nykänen kiittelee kilpailutöitä siitä, että kilpailijat ovat hyvin perusteellisesti paneutuneet aiheeseen.

– Kilpailijat ovat nähneet todella paljon vaivaa ehdotusten teossa. Olemme iloisia, että niitä tuli näin monta ja siitä, että ne ovat sitä, mitä haettiinkin.

Oppia pihallakin

Ajatuksena HYKin pihakilpailussa on suunnitella modernit koulupihat koko kortteliin, sekä Tuomelan että yläkoulun puolelle ja niiden välissä olevalle kentälle.

Pihoja pitää voida käyttää apuna opetuksessa, mutta niiden tulee sopia kaikenikäisille, jotta niitä voivat käyttää muutkin kuin koululaiset.

Kaupungin yhteistyökumppanina aluesuunnittelukilpailussa on Lappset Group.

Uuden pihan hintaa ei vielä ole arvioitu. Tuomelan peruskorjauksen pitäisi valmistua syksyksi 2016. Pihaa aletaan rakentaa urakan loppuvaiheessa. Koko hankkeeseen on käytettävissä 12 miljoonaa euroa.

Nettiäänestys

Linkki kilpailutöihin löytyy kaupungin verkkosivujen etusivulta. Yleisöäänestys jatkuu 6. helmikuuta saakka. Sivulla kysytään, onko äänestäjä oppilas, huoltaja, henkilökunnan jäsen tai joku muu.

– Haluamme nähdä, millaista vaihtoehtoa eri ryhmät kannattavat, Nykänen selittää.

Yleisönsuosikki palkitaan 700 euron suuruisella palkinnolla samalla, kun koko kilpailun voittaja julkistetaan Tampereen Viherpäivillä 10. helmikuuta. Voittotyön palkinto on 2 000 euroa.

Kilpailu on ollut avoin Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin, Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikön, Raaseporin Yrkeshögskola Novian, Oulun seudun ammattikorkeakoulun luonnonvarayksikön sekä Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan laitoksen ympäristöteknologian koulutusohjelman opiskelijoille.

Arvosteluraatiin kuuluu kaupungin edustajien lisäksi edustajia HYKin oppilaskunnasta, vanhempainyhdistyksestä ja alueen asukasyhdistyksestä sekä Lappsetilta. (HäSa)

Menot