Kanta-Häme

Ryttylän koulurakentaminen alkaa vihdoin kesäkuussa

Koulun uuteen osaan valmistuu 2 400 neliötä huonetilaa ja 430 neliön liikuntatila.
Ryttylän koulupihan ilme on muuttunut tästä, kun uusi päiväkoti on valmistunut ja vasemmalla näkyvä tiilikoulu purettu. Uuden koulun rakentaminen alkaa vihdoin kesällä. Kuva: Anu Kankaansydän
Ryttylän koulupihan ilme on muuttunut tästä, kun uusi päiväkoti on valmistunut ja vasemmalla näkyvä tiilikoulu purettu. Uuden koulun rakentaminen alkaa vihdoin kesällä. Kuva: Anu Kankaansydän

Ryttylän koulun rakentamisen pitäisi vihdoin alkaa kesäkuussa. Hausjärven tekninen lautakunta teki hankintapäätöksen maanantaina. Koulun rakentaa Lehto Tilat ja kustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa.

Kunta joutui neuvottelemaan rakentamisen suorahankintana, koska alkuvuoden urakkatarjouskierroksella ei saatu yhtään tarjousta KVR-urakasta.

Rakentamisella on kiire, sillä koulun liikuntatilojen on valmistuttava vuoden 2021 loppuun mennessä käyttökuntoon.

– Viivästyminen merkitsee, että kunta menettää myönnetyn 600 000 euron valtionosuuden, kertoo tekninen johtaja Paavo Vuori.

Kesäkuussa alkaa koulurakentamisen kolmas osa, joka päättää kolmivaiheisen peruskorjaus- ja laajennushankkeen. Valmiina ovat jo uusi päiväkoti ja entiseen päiväkotiin saneeratut koulutilat.

Uutta tilaa rakennetaan 125 oppilaan opetustiloiksi, ruokailutiloiksi sekä liikuntatiloiksi. Koko koulun tilat on mitoitettu 250 oppilaalle. Liikuntatilaa saadaan 430 neliötä ja lisäksi pukuhuoneet ja varastotilat. Koulun oppilaiden ruokailu on tarkoitus järjestää kolmessa vuorossa, jolloin ruokasalia on pystytty supistamaan.

Uuden osan rakentamisen alta on purettu vanha koulu liikuntasaleineen. Alun perin alkuperäisten piirustusten mukaan toteutettavan uudisosan rakentamiseen oli varattu 7,5 miljoonaa euroa.

Urakkakilpailussa viime syksynä kustannusarviot nousivat lähes 10 miljoonaan euroon. Piirustukset hylättiin ja päädyttiin KVR-urakkaan, jolloin rakentaja vastaa suunnittelusta ja toteutuksesta annetun budjetin puitteissa. HäSa

 

Juttua on muokattu 17.4. kello 13.54. Poistettu Paavo Vuoren arvio, että liikuntatilan kokoa on pienennetty ja se voisi vaikuttaa valtionosuuden suuruuteen. 

 

Päivän lehti

20.2.2020