Kanta-Häme

Ohjelmistoalan osaajapula on todellinen

Suuren yleisön voi olla vaikea ymmärtää, että Nokian ja Microsoftin laajojen irtisanomisten jälkeen Suomessa on pulaa osaavista ohjelmistoammattilaisista.

Näin kuitenkin on, vahvistaa ohjelmistoyritys ja it-palvelutalo Ambientian toimitusjohtaja Ville Availa Hämeenlinnasta. Availan mukaan työttömäksi jääneiden insinöörien osaamisprofiili ei välttämättä vastaa esimerkiksi Ambientian kaltaisen yrityksen tarpeita.

Varsinkin pitkään Nokialla työskennelleet saattavat olla niin syvälle kapeaan erikoisalaan erikoistuneita, että vain harvassa paikassa on sellaiselle osaamiselle käyttöä.

– Uutta voi toki oppia, mutta se vaatii näiltä ihmisiltä tosi paljon. Jos hyvin syvällä erikoisosaamisessa ollut joutuu opettelemaan ihan jotakin uutta ja ryhtyä sen jälkeen harjoittelemaan, tulevat motivaatiotekijätkin usein vastaan, arvioivat Availa ja Ambientian henkilöstöpäällikkö (head of HRD) Hilla von Essen.

Osaavien ohjelmistoammattilaisten puutteen nosti viime viikolla esiin Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:n (TIVIA) toiminnanjohtaja Mika Helenius.

Hänen mukaansa ohjelmistoalalla tarvittaisiin heti 7000 uutta ammattilaista, sillä osaavien ohjelmistoammattilaisten puute on jo nyt Suomen menestyksen, uudistumisen ja talouskasvun jarru.

TIVIA laskee, että alalle valmistuu yliopistoista vain 1100 ICT-osaajaa, kun tarve kasvaa noin 3800 henkilöllä vuodessa. Luvuissa eivät ole mukana ammattikorkeakoulut ja vielä valmistumattomat opiskelijat, mutta TIVIAn mukaan nekään eivät muuta tilannetta merkittävästi.

Noin 150 ihmistä nykyisellään työllistävän Ambientian rekrytointitavoite on täksi vuodeksi 40 uutta työntekijää. Vaikka yritykseen tulee lähes päivittäin työpaikkakyselyitä, osaajapula näkyy.

– Pelkkä rekrytointi ei riitä, vaan pitää tehdä myös yritysostoja. Me olemme tehneet useampia pieniä yritysostoja, joissa on nimenomaan ostettu osaamista. Tämä näky koko alalla, Availa kertoo.

Kilpailussa osaavista työntekijöistä yritys käyttää omia vahvuuksiaan.

– Meidän etunamme rekrytoinnissa on Suomessa viidelle paikkakunnalle hajautettu organisaatio. Lisäksi meillä etätöiden tekeminen on oikeasti mahdollista, Hilla von Essen kertoo.

Yritys hakee aika harvoin työtekijää jollekin tietylle paikkakunnalle. Töitä voi tehdä Hämeenlinnan lisäksi Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Joensuussa. Lisäksi myös Virolla heillä on konttorit Tallinnassa ja Tartossa.

Toisena kilpailuvalttina osaajia rekrytoitaessa Ambientia pitää hyvän työpaikan mainettaan. Yritys pyrkii pitämään työntekijöistään hyvää huolta ja tarjoamaan heille palkan ohella myös erilaisia etuja.

Uusia työntekijöitä yritykseen tulee niin yliopistoista kuin ammattikorkeakoulustakin. Ambientian naapurissa sijaitsevan Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksesta on tullut heille kaikkiaan parikymmentä osaajaa. HäSa

Päivän lehti

4.6.2020