fbpx
Kanta-Häme

Ohutlevykeskus laajentaa reviiriään

Hämeen Ammattikorkeakoulun ja teräsyhtiö SSAB Ruukin yhteistyönä alkanut Ohutlevykeskus on onnistunut kasvattamaan vaikutusaluettaan Kanta-Hämeen ulkopuolelle.

– Tarve yksikölle on jatkunut ja positiiviset vaikutukset ovat laajentuneet yhä laajemmalle. Vaikutuspiirissämme on jo noin 40 yritystä ja tulevaisuudessa vielä enemmän, kertoo keskuksen tutkimusyksikön johtaja Jorma Havula.

Asiakkaat ovat ympäri Suomea.

– Joukossa on isoja, merkittäviä yrityksiä. Mukana ovat myös kaikki Hämeen alueen merkittävät metallialan yritykset.

Seuraavaksi keskus suuntaa katseensa maailmalle. Hamk tekee yhteistyötä brasilialaisen Feevale-yliopiston ja tanskalaisen Via-korkeakoulun kanssa. Tavoitteena on lisätä henkilövaihtoa ja toteuttaa yhteisiä tutkimusprojekteja.

Tutkimukseen ja koulutukseen keskittynyt ohutlevykeskus aloitti toimintansa jo 15 vuotta sitten Rastikankaalla ja myöhemmin Moreenissa. Toiminta siirtyi viime keväänä Visamäen korkeakoulukampuksen yhteyteen, jonne valmistui uusi lähes nollaenergialla toimiva halli.

Hallin avajaisia vietettiin perjantaina Hamkin avajaisten yhteydessä.

– Uusi rakennus on jo sinällään tutkimuskohde, joka luo jatkossa paljon mahdollisuuksia energiatekniseen tutkimukseen ja koulutukseen, Havula korostaa.

Hamkin talous- ja hallintojohtaja Mirja Pöhö kuvailee ohutlevykeskusta tutkimuksen lippulaivaksi, joka on raivannut tietä ammattikorkeakoulun kolmelle muulle tutkimuskeskukselle.

– On ilo olla tekemässä rohkeaa ja ennakkoluulotonta yhteistyötä, jollaiseen uudessa hallitusohjelmassa vasta patistellaan, Pöhö kiittelee. Häsa

Menot