fbpx
Kanta-Häme

Oikeustaloon turvatarkastuslinjasto

Oikeustaloon on henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi asennettu turvatarkastuslinjasto katutason kerrokseen.

Kyseessä on samanlainen turvatarkastuslinjasto kuin lentokentillä, eli asiakkaat kulkevat turvaportin läpi ja kaikki tavarat linjaston läpi.

Näillä näkymin tarkastukset aloitetaan linjastolla vuoden 2016 alusta, kertoo Kanta-Hämeen käräjäoikeuden laamanni Tuula Lehto.

– Vartiointisopimusta ei vielä ole eikä tarjouksia. Laitteisto on kymmenientuhansien hankinta, ja myös vartiointikustannukset ovat vuositasolla kymmeniätuhansia.

Lehdon mukaan turvallisuusongelmia on ollut hyvin harvoin.

– Yleensä on pärjätty omalla henkilökunnalla tai tehty poliisille ilmoitus, mutta joskus ongelmiin on varauduttu pyytämällä etukäteen poliisilta apua tai tilaamalla vartijat.

Hinta on ollut pääsyy, miksei oikeustalossa ole tähän asti turvatarkastuksia ollut.

– Se on kustannuskysymys. Laitteet ja ylläpito ovat aika kalliita. Oikeusministeriö pyrkii siihen, että kaikissa käräjäoikeuksissa olisi turvatarkastus, ja se on tulossa kaikkialle ennemmin tai myöhemmin, yleensä remonttien yhteydessä.

Oikeustalossa onkin menossa remontti, joka liittyy 1.1.2010 muodostettuun Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen.

– Taloon saadaan nyt sijoitettua koko hallinto-oikeuden ja käräjäoikeuden henkilöstö.

Talossa toimii myös ulosottovirasto. Haastemiesten palvelupiste on jo siirtynyt katutasoon, eikä heidän luonaan asioivien tarvitse kulkea turvatarkastuslinjaston läpi. Talossa on vuokratiloissa myös kaksi suoraan oikeusministeriön palveluksessa olevaa henkilöä.

Kaikki kulku oikeustaloon tapahtuu Arvi Kariston kadun pääsisäänkäynnin kautta. Raatihuoneenkadun puoleinen hallinto-oikeuden sisäänkäynti on jo suljettu. HÄSA

Menot