fbpx
Kanta-Häme

Oitissa ei vieläkään puttailla Draiv'in Golf & Country Clubilla

Golfin ystävät odottavat edelleen uutta kenttää Oittiin. Draiv’in Golf & Country Club -yhtiö ei ole onnistunut järjestämään hankkeelle rahoitusta, mutta taistelu jatkuu, vakuuttavat hanketta vetävät Kari Halonen ja Antti Häti.

– Neuvottelemme parhaillaan usean maanrakennusyrityksen kanssa puhtaiden maiden ajamisesta alueelle. Jos ja kun sopimus syntyy, saamme riittävän rahoituksen kaikille avoimen, pienimuotoisen kuusireikäisen harjoitusradan rakentamiseen, kertoo Kari Halonen.

Tähän mennessä golfkentän alueeksi vuokratulla maalla on kaadettu puustoa sekä tasattu ja kasattu maata. Klubirakennuksen paikalle on rakennettu paikalle ajetusta maasta korkeaa kumpua. Työt ovat seisseet jo pari vuotta.

Yli kuusi vuotta vireillä olleeseen hankkeeseen ei enää saada rahoitusta pankeilta eikä muilta rahoituslaitoksilta. Lama on sulkenut rahahanat.

– Viime vuosina golfosakkeiden arvostus on laskenut eivätkä osakkeet mene yleensäkään kaupaksi. Rakentamiseen ei saada osakeannilla pääomaa kokoon, joten kentästä suunnitellaan nyt pääasiassa pay and play -kenttää, Kari Halonen kertoo.

Puhtaiden maiden vastaanottomaksuilla yritys kuitenkin saisi tuloa, jolla hanke lähtisi käyntiin.

Neuvotteluja ja rahoituksen hankkimista voidaan jatkaa Halosen mukaan enintään ensi vuoden ajan. Sen jälkeen hankkeesta on luovuttava.

– Resurssimme eivät riitä pitempään. Me neljä pääosakasta olemme jo nyt pitäneet hanketta yllä henkilökohtaisella rahoituksellamme, Halonen toteaa.

Antti Häti kertoo, että yhtiöllä on ollut rahoitus radan rakentamiseen koossa jo useampaan otteeseen. Puhtaiden maiden vastaanottokuviokin oli jo sovittu maanrakennusurakoitsijan kanssa. Koko kuvio kaatui, kun yritys meni konkurssiin ja omistajat katosivat ulkomaille.

Uuden urakoitsijan ja ylijäämämailleen sopivia sijoituspaikkoja etsivien yritysten hakeminen jouduttiin käynnistämään uudelleen.

Vastoinkäymisistä huolimatta sekä Antti Häti että Kari Halonen uskovat edelleen golfkeskuksen konseptiin.

Oittiin Puujoen rannalle saatiin jo vuonna 2010 kaava, jossa on 18-reikäisen golfkentän lisäksi klubirakennus ja tontteja vapaa-ajan mökeille.

Tontit on tarkoitus myydä joko yksityisille harrastajille tai vapaa-ajan mökkirakentamisesta kiinnostuneille rakennusliikkeille. Kiinnostusta tontteihin ei kuitenkaan ole syntynyt, koska varsinaisen golfkentän rakentaminen on siirtynyt. Sama koskee myös klubirakennusta.

Kolme vuotta sitten osakeannissa osakkeita hankki 70 osakasta. Myös Hausjärven kunta merkitsi kymmenen osaketta runsaalla 40 000 eurolla. HÄSA

 

Menot