Kanta-Häme Hausjärvi

Oittiin nousee uusi vuokrakerrostalo yli 55-vuotiaille

Omassa kodissa asumisen tueksi rakennetaan kyläyhteisömallia.
Hausjärven Virkkula rakennetaan keskeiselle paikalle lähelle palveluja Hausjärven kuntaan Oitin keskustaan. Kuva: Anu Kankaansydän
Hausjärven Virkkula rakennetaan keskeiselle paikalle lähelle palveluja Hausjärven kuntaan Oitin keskustaan. Kuva: Anu Kankaansydän

Oitin keskustaan rakennetaan uusi vuokrakerrostalo yli 55-vuotiaille asukkaille. Hausjärven Virkkulaksi kutsuttu kerrostalo on ARA-rahoitteinen ja siihen tulee yhteensä 33 asuntoa, joista 27 on yksiöitä ja kuusi kaksioita. Lisäksi talossa on asukkaiden yhteisiä tiloja.

Kohteen rakennuttaa Virkkulankylä oy ja pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Olavi Järvinen oy. Valmistumisajankohta on syksyllä 2021.

Kuntarahoituksen tuella

Hanke on hyväksytty Kuntarahoituksen yhteiskunnallista rahoitusta kohteeksi. Rahoitusta myönnetään investointihankkeille, joilla on positiivisia vaikutuksia ympäristöönsä ja sen yhteisöön.

Virkkulankylät tarjoavat asukkailleen elinympäristön, jossa asuminen omassa kodissa voi jatkua mahdollisimman pitkään hyvän suunnittelun, tukipalveluiden ja muun yhteisön luoman sosiaalisen tuen ansiosta. Virkkulan ympäristö ja toiminta tukevat asukkaiden fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn ylläpitämistä.

Kohteita useilla paikkakunnilla

Virkkulankylä oy on outokumpulaisen Kuusikkoaho oy:n tytäryhtiö. Se on keskittynyt valtion tukeman asuntotuotannon toteuttamiseen ja sillä on valmiita kohteita jo Joensuussa, Kauhavalla, Kouvolassa ja Porissa.

Hausjärven lisäksi uusi hankkeita on vireillä ainakin Inarissa, Kontiolahdella, Porvoossa ja Siuntiossa.

Jokaiseen Virkkulankylään perustetaan Virkkulan Ystävät -yhteisö, jonka jäsenet koostuvat talon asunnoissa ja ympäristössä asuvista ihmisistä.

Tavoitteena on rakentaa perinteinen kyläyhteisömalli, jonka tuella Virkkulan toiminta ohjautuu eteenpäin asukaslähtöisesti.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic