Kanta-Häme

Ojansuu, Ilkkala ja Ranne kiinnostuneita

Perussuomalaisissa ensi kevään eduskuntavaalit ovat jo kovasti mielissä. Hämeenlinnalainen valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala myöntää suoraan olevansa kiinnostunut suuremmista kuvioista.
 
– Kyllä, voisin olla kiinnostunut. Sitäkin asiaa mietitään ja prosessi on piirissä ja puolueessa käynnissä. Ehdokaskandidaattien nimiä lähetellään piirin kautta puolueelle, Ilkkala kertoo ehdokasasettelun tilanteesta.
 
Myös Hämeenlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps.) kertoo olevansa hyvin kiinnostunut ehdokkuudesta.
 
– Puhtia ja motivaatiota riittää. Piiri nimeää suurimman osan ehdokkaista kevätkokouksessaan, Ranne sanoo.
 
Myös perussuomalaisten nykyinen kansanedustaja Ismo Soukola mielinee jatkokaudelle. Päijäthämäläisistä kansanedustajista Anne Louhelainen on ehdolla eurovaaleissa. James Hirvisaari edustaa nykyisin Muutos2011-puoluetta.
 
Pienempien puolueiden nykyiset hämäläisedustajat Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ja sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) jatkanevat ehdokkaina, eikä uusia haastajia ole toistaiseksi näköpiirissä.
 
Vihreiden ainoa kansanedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto putosi viime vaaleissa eduskunnasta, mutta ei siitä lannistunut. Hän pyrkii uudelleen Arkadianmäelle.
 
– Olen taistelijaluonne ja näin populismin ajassa minun kokemuksellani, rohkeudellani ja vastuullisella maailmankatsomuksellisella asenteellani olisi vaikea jäädä katsomaan sivusta, Ojansuu-Kaunisto perustelee päätöstään. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020