Kanta-Häme

Ojoisille ei herunut homeavustusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt tälle vuodelle varattujen ylimääräisten korjaus- ja rakennusavustusten jaosta. Valtion lisätalousarvioon varattiin 20 miljoonaa euroa kosteus- ja homevaurioista kärsivien koulujen korjaukseen ja uudisrakentamiseen.

Hämeenlinna haki avustusta Ojoisten lastentalon eli uuden päiväkodin ja koulun rakentamiseen, mutta tukea ei myönnetty. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, ettei Ojoisten lastentalon toteuttaminen ole riippuvainen valtion rahoituksesta.

– Totta kai haimme kohdennettua avustusta, kun se oli mahdollista, mutta uusi päiväkoti ja koulu rakennetaan joka tapauksessa.

Hämeenlinnan lähiseudulla avustusta saavat Forssan ja Valkeakosken kaupungit. Forssa saa avustusta Pohjois-Forssan opetuskeskuksen uudisrakennukseen ja Valkeakoski Tyryn koulun uudisrakennukseen ja peruskorjaukseen.

Kunnat ja muut yleissivistävän koulutuksen järjestäjät hakivat avustusta yli 70 hankkeeseen. Ely-keskukset esittivät näistä tuen piiriin 30 hanketta, joista 21 pääsi ministeriön listalle. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic