Kanta-Häme

Ojoisille kymmenen uutta pientalotonttia

Ei tullut seurakuntataloa eikä kirkkoa, vaan pientalotontteja. Hämeenlinnan seurakuntayhtymän esittämä kaavamuutos Ojoisille etenee nyt nähtäville.

Seurakunnalla on noin hehtaarin alue Killintien, Peninpolun ja Kiiskintien rajaamalla alueella Ojoisilla. Kortteli on kaavoitettu yleisten rakennusten alueeksi.

Aikoinaan sinne on kaavailtu seurakuntataloa tai jopa kirkkoa. Nyt sellaista tarvetta ei ole.

Seurakuntayhtymän toivoma pientalokaava supistaa alueen rakennusoikeutta lähes puoleen vajaasta 5 000 kerrosneliöstä 2 600:aan.

Kaavamuutos mukailee naapurikorttelien kaavoja. Alue osoitetaan erillispientalojen kortteliksi. Se mahdollistaa kaksiasuntoisten rakennusten tekemisen.

Tonteille voi rakentaa maksimissaan 200 neliön asuinrakennuksen ja 60 neliön talousrakennuksen. Kaikkiaan tontteja tulee 10. Niiden koko vaihtelee tuhannen neliön molemmin puolin.

Asuinrakennukset voivat olla kaksikerroksisia, mutta ylempi kerros saa olla vain 2/3 alakerroksen pinta-alasta. Myös yksikerroksista asuintalojen rakentaminen on mahdollista.

Käytännössä paikalla on nyt täysikasvuinen metsikkö, joka häviää aikanaan pientaloalueen alta. Istutusmääräyksellä tavoitellaan kuitenkin puustoista vyöhykettä tonttien etelärajalle.

Koska alueen omistaa seurakuntayhtymä, kaavoituksen kustannuksista tehdään maankäyttösopimus sen ja kaupungin kesken.

Kaavaesitys tulee nyt 30 päivän ajaksi nähtäville. Tavoitteena on, että se tulisi valtuuston käsittelyyn ensi syksynä. HÄSA

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic