Kanta-Häme

Oletko kyllästynyt samoihin suklaajoululahjoihin? Testasimme maailmalla kohutut ruby-suklaat

Hämeen Sanomien testiryhmä maisteli kohutun vaaleanpunaisen "rubyn" ja muita joulukonvehteja.

Tässä konvehtivertailussa maistetaan paikallisen Kultasuklaan konvehteja, perinteisiä Fazereita, belgialaista suklaata ja Pergalen konvehteja. Irtomyyntikonvehdit jätimme kaupan hyllylle.

Erityisesti testaajia kiinnostaa vaaleanpunainen ”ruby”, koska siitä on kohistu jopa Master Chef Australiassa.

Kahdeksaankymmeneen vuoteen ei ole kehitetty uusia suklaalaatuja. ”Rubiinisuklaa” tehdään vaaleanpunaisista kaakaopavuista. Tuotetta on kehitelty pitkään Ranskassa ja Belgiassa, jotka ovat pystyneet kehittämään vaaleanpunaisen kaakaopavun. Iittalalainen Kultasuklaa toi sen ensimmäisenä Suomeen.

Ruby aiheuttaa kiinnostusta myös testiryhmän ulkopuolella. Yhdelle pitää säästää murunen, ja toinen kysyy, miltä se nyt maistuu. Kannattaako sitä ostaa? Ainakin rasian voi ostaa joulupukin konttiin, sillä varmasti vaaleanpunainen suklaa puhututtaa.

 

 

Piparitryffeli, Kultasuklaa

Ulkonäkö: Ihanan jouluinen.
Maku: Selkeä joulukonvehti. Liian makea, ainoa hyvä puoli tässä on piparikuori, joka tuo hyvää suutuntumaa. Sisus on mitäänsanomaton. Koostumus on kiinnostava, ja kaneli sopii tähän hyvin. Tämä jakaa testiryhmää. Yksi pitää, toinen ei.
Kenelle: Piparien ystäville, äidille, jouluihmiselle.

 

Maraschino, Fazer

Ulkonäkö: Perinteinen.
Maku: Vetistä suklaata, jossa ei ole käytetty tarpeeksi kaakaovoita. Ei herätä intohimoja, kahvin kanssa sopiva. Näitä ei tarvitse säästellä, vaan voi huoletta syödä koko rasian.
Kenelle: Hätävara, jonka voi antaa kenelle vain.

 

 

Lehdykkä, Kultasuklaa

Ulkonäkö: Perinteinen.
Maku: Tässä maistuu rehti tummasuklaa. Täyte on mustaherukkaa. Täyte hupenee suusta kuin itsekseen, ja jäljelle jää tumma suklaa, joka on osan mielestä kitkerää. Tämä on suklaakonvehti, joka sopii kahvikupissa sulatettavaksi. Vähän persoonaton.
Kenelle: Näyttäväksi lahjaksi.

 

 

Sampanjakonvehti, Pergale

Ulkonäkö: Söpö ja kaunis.
Maku: Ou jeah. Onko mitään parempaa? Sisus yllättää. Tykkään alkoholisuklaista, tämä on hienostunut sellainen, alkoholin pieni puraisu on ihana. Sopivan makea. Jälkimakua ei jää. Aikuiseen makuun.
Kenelle: Tryffelitietoiselle, joka osaa arvostaa laatua.

 

Chocolate Seashells, Suklaasimpukat

Ulkonäkö: Kaunis, klassinen.
Maku: Ei petä koskaan. Maku on pähkinäinen, ja mieleen muistuu Wiener-nougat. Muistuttaa maultaan murueskimoa. Tässä on vähän liian vähän suklaan makua. Konvehdissa ei ole mitään vaarallista. Vähän luksus. Varma valinta.
Kenelle: Kenelle vain.

 

Toffeenmakuinen konvehti, Pergale

Ulkonäkö: Hauska ja kaunis.
Maku: Ylellinen. Kuori on kova, mutta sisus on ihanan pehmeä. Täyte ei valu. Kunnon konvehdin meininki, ja yksi konvehti vie makeannälän.
Kenelle: Hyvälle ystävälle.

 

Ruby, Kultasuklaa

Ulkonäkö: Huomiota herättävä, hieno hionta, vähän kuin rubiinilla.
Maku: Mausta ei saa otetta, mutta se on hivenen hapan. Vadelmatäyte peittää kaiken muun alleen, eikä suklaa erotu. Valkosuklaan ystäville tämä varmasti maistuu. Mieto. Jälkimaku on hyvä. Testiryhmä on kuitenkin sitä mieltä, että tuotteesta on kohuttu vähän turhaan. Tuote ei ole kalliin hintansa väärti.
Kenelle: Liikelahjaksi.

 

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran Hämeen Sanomien nettisivuilla 30.11.18.

Menot