fbpx
Kanta-Häme

Oletko nähnyt puskuritonta tuning-autoa?

Tiistai-iltana noin puoli yhdeksän aikaan lempääläläinen Tero Lehmus joutui vaaratilanteeseen moottoritielle jääneen romun takia. Lehmus ajoi valtatie kolmea Tampereelle päin, kun hän ohittaessaan toista autoa näki tiellä noin puolitoistametrisen esineen.

– Ehdin huomata, että tiellä on jotain. Ajattelin, että se on metallia. Otin ratista kiinni kaksin käsin niin lujaa kuin pystyin, ja odotin isoa kolahdusta, Lehmus kertoo.

Tunnistamaton esine osui Lehmuksen auton pohjaan. Lehmus ja hänen takanaan ajanut rekkakuski pysähtyivät Linnatuleen tutkimaan ajoneuvojensa vahinkoja.

Lehmuksen mukaan rekkakuski oli nähnyt auton takapuskuriksi paljastuneen osan irronneen sinertävän hopeisesta Mitsubishi Evo Lancerista, tuning-henkisestä autosta.

– Puskuri oli paksua lasikuitua. Ajettuani sen yli, siitä lensi säleitä takana ajaneeseen rekkaan. Kuskin mukaan silmämääräisesti arvioiden vahingot ovat 6000–7000 euroa, sillä säleet rikkoivat jäähdyttimen rekan nokasta, Lehmus sanoo.

Lehmus ei osannut arvioida oman autonsa vahinkoja vielä keskiviikkona, mutta Mitsubishin takapuskuri oli repinyt hänen autonsa pohjaa. Takapuskurista irronneet sirpaleet saattoivat hänen mukaansa vahingoittaa myös muita autoja.

– Ajaessani hiljaa kotiin, moottoritiellä oli neljä tai viisi autoa hätävilkut päällä. Se ei voi olla sattumaa, ainakin osa niistä on varmaan joutunut pysähtymään tuon puskurin takia.

Lehmus on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja toivoo kaikkia takapuskurittomasta Mitsubishi Evo Lancerista tietäviä ottamaan yhteyttä häneen puhelimitse numeroon 040-6814778. (HäSa)

Menot