fbpx
Kanta-Häme

Öljysäiliön omistajia patistetaan tarkastuksiin

Hattulassa pohjavesialueella sijaitsevan öljysäiliön omistajat ovat saaneet kirjeen, jossa muistutetaan säiliöiden tarkastuksista.

Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalvelut on lähettänyt kirjeen Parolan, Kerälänharjun, Hakimäen ja Tenholan pohjavesialueilla olevien riskialttiiden öljylämmityskiinteistöjen omistajille.

Ympäristöasiantuntija Heli Jutila kaupungin yhdyskunta-, ympäristö- ja rakentamispalveluiden tilaajayksiköstä kertoo, että maanalaiset öljysäiliöt pitäisi tarkastaa 2–10 vuoden välein. Säiliö voi olla riskialtis, jos sitä ei ole tarkastettu ja huollettu kuntoluokituksen edellyttämässä aikataulussa.

Riskikohteiden poistaminen on tärkeää maaperän ja pohjavesien suojelun sekä kalliiden öljyvahinkojen ennaltaehkäisyn vuoksi. Kirjeen mukana kiinteistönomistajille on lähetetty opas, jossa neuvotaan öljyvahinkojen ehkäisyä.

Kirjeen saajia pyydetään täyttämään lomake ja lähettämään se ja säiliön uusin tarkastuspöytäkirja lokakuun 9. päivään mennessä. Lomakkeen voi täyttää myös sähköisesti netissä.

Menot