Kanta-Häme

Olli Karhin yhteislenkit vetävät kuntoilijoita

Hämeenlinnalaisen juoksevan toimittajan Olli Karhin reilu vuosi sitten jalkeille nostama yhteislenkki kipittää hyvässä myötätuulessa. Joka toinen viikko järjestettävillä yhteislenkillä käy kolmisenkymmentä kuntoilijaa. Alkujaan juoksijoita oli kymmenen. Jokaisella 27:llä lenkillä on ollut mukana Karhin ohella vain yksi juoksija.
 
– Aktiivisen ydinjoukon lisäksi uusia juoksijoita tulee koko ajan lisää. Joukkoon mahtuu edelleen, osallistujamäärälle ei ole ylärajaa, Olli Karhi lupaa.
 
Karhin ideasta syntynyt Intersport-yhteislenkki on kopioitu myös muille paikkakunnille Suomessa.
 
Yhteislenkit juostaan aina parittoman viikon maanantai-iltaisin. Juoksulenkki on yleensä noin 10 kilometriä. Vauhti määräytyy aina heikompikuntoisten mukaan. Pisimmillään lenkit ovat olleet 16 kilometrin mittaisia. Yleinen reittivaihtoehto on rantareitti, jonne lähdetään Intersportin (Eteläkatu 12) edestä.
 
– Itse juoksen hitaimpien mukana. Jos löytyy kovakuntoisia, niin he painelevat edellä. Muuta määritystä etenemistahdille ei ole kuin se, että aina otetaan juoksuaskelia, vaikka sitten hitaasti, Karhi määrittelee.
 
Television juoksevana toimittajana tutuksi tullut Olli Karhi jatkaa edelleen yhteislenkkien vetäjänä, vaikka hän on siirtynyt Intersportin riveistä maailman johtaviin juoksujalkinevalmistajiin kuuluvan amerikkalaisen New Balancen esittely- ja asiantuntijatehtäviin.
 
– Kaikki ovat tervetulleita mukaan, Karhi patistaa juoksulenkeille.
 
 
Yhteislenkit Intersportin edestä parittomien viikkojen maanantaisin klo 18.30. Seuraava lenkki maanantaina 23.9.