Kanta-Häme

Olympia-allas saattaa olla uimakunnossa ensi kesänä

Perjantaina on tarkoitus tarkastella urakkatarjouksia. Silloin selviää maauimalaremontin hinta. Jos summa pysyy hinta-arviossa, saadaan työt aloitettua jo elo-syyskuussa. Tällöin maauimala aukeaisi uimareille jo ensi kesän alussa.

Maauimalan kokonaishinnaksi on arvioitu 2,3 miljoonaa euroa. Korjaukseen saadaan valtion tukea 700 000 euroa.

– Jos hinta nousee, joudutaan kaupunginhallituksen kanssa vielä neuvottelemaan lisärahoituksesta, sanoo Linnan tilapalveluiden suunnittelupäällikkö Pekka Rintanen.

Hissillä altaalle esteetön kulku

Uimalaremontin suunnittelu on aloitettu jo 2008. Alun perin allas ajateltiin lämmittää maakaasulla. Vaihtoehtona oli maalämpö, mutta yli kymmenen kilometriä pitkä putki olisi jouduttu vetämään järven pohjaan. Se olisi saattanut haitata järven elämää, joten lämmitykseen valittiin ilmalämpöpumppu.

Uuteen huoltorakennukseen rakennetaan hissi, jotta maauimalaan saadaan esteetön kulku.

Maauimala on suojeltu rakennussuojalain nojalla, joten historiaa tulee kunnioittaa, eikä paljon aiotakaan muuttaa.

– Museoviraston arkkitehti on ollut mukana suunnittelussa, ja uimala kunnostetaan suunnilleen sellaisenaan, Rintanen sanoo.

Maauimala tulee ensisijaisesti harrasteuimareiden käyttöön, mutta suunnittelussa on ajateltu myös paikallisen uimaseuran tarpeita.

– Ahvenistolla aiotaan jatkossa pitää uintikilpailuja, sillä 50 metrin pituisia altaita ei kovin paljon ole. Altaaseen on tulossa kahdeksan rataa. Ne eivät kuitenkaan ihan täytä kansainvälisiä leveysstandardeja, sanoo Rintanen.

Maauimalaan ei ole tulossa lasten allasta, sillä sen rakentaminen vaatisi liian isoja muutoksia.(HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic