Kanta-Häme Hämeenlinna

Yt-neuvottelut: Oma Säästöpankin Hauhon konttoria uhkaa lakkautus, Rengossa toimisto suljettiin jo 2017

Oma Säästöpankki ei julkista, kuinka monta sen työntekijää on yt-neuvottelujen piirissä.
Oma Säästöpankki ilmoitti torstaina yt-neuvotteluista. Kuva: Sara Aaltio

Oma Säästöpankki aikoo lakkauttaa Hämeenlinnan Hauhon konttorin. Pankki käynnistää yt-neuvottelut, joiden piirissä on seitsemän konttorin henkilökunta ja joissa mietitään yksiköiden yhdistämistä.

Oma Säästöpankin mukaan suunnitellut toimet johtaisivat alle kymmenen henkilön irtisanomiseen. Samaan aikaan ne toisivat uusia osaamis- ja rekrytointitarpeita.

Pankki perustelee yt-neuvotteluja sekä mahdollisia irtisanomisia ja konttoreiden lakkauttamista ”valmistautumisella toimintaympäristön muutoksiin”. Seitsemän konttorin lisäksi yt-neuvottelujen piirissä on konttoriryhmä 3:n perintätoiminnot. Tähän konttoriryhmään kuuluu pankin Itä-Suomen konttoreita.

Oma Säästöpankki ei julkista, kuinka monta sen työntekijää on yt-neuvottelujen piirissä. Lakkautusuhan alla olevat konttorit ovat pieniä. Oma Säästöpankilla on kaikkiaan noin 300 työntekijää ja 38 konttoria.

Listautui pörssiin viime vuonna

Oma Säästöpankki listautui viime vuonna pörssiin. Samalla kun pankki ilmoitti torstaina yt-neuvottelujen käynnistämisestä, se julkaisi ennätyksellisen hyvän tuloksen heinä–syyskuulta ja antoi positiivisen tulosvaroituksen koko vuoden tuloksesta.

Hauhon Säästöpankki ja Rengon Säästöpankki siirsivät liiketoimintansa perustamalleen osakeyhtiömuotoiselle Kantasäästöpankille vuoden 2009 alusta. Kantasäästöpankki sulautui edelleen Oma Säästöpankkiin vuonna 2014.

Osakeyhtiömuotoinen Oma Säästöpankki irtautui muista säästöpankeista, jotka taas muodostivat yhteenliittymän.

Oma Säästöpankki lakkautti Rengon konttorin vuonna 2017. Jos pankki lakkauttaa Hauhon konttorin, se on lakkauttanut molemmat konttorit, joista Kantasäästöpankki alun perin syntyi. Hauhon Säästöpankki ja Rengon Säästöpankki olivat laajentuneet kotikunnistaan muillekin paikkakunnille ennen kuin niiden liiketoiminta sulautettiin. HÄSA

Lue myös: Kommentti: Isämurha haisee Oma Säästöpankin lakkautusaikeissa

 

Juttu päivitetty kauttaaltaan 7.11.2019 kello 13.41