fbpx
Kanta-Häme

Oma Säästöpankin konttori uusiin näyttäviin tiloihin

– Olemme kasvualueella. Hämeen-Pirkanmaan alueella on kovat odotukset, Oma Säästöpankin aluejohtaja Jussi Pohto, 33, sanoo.

Jussi Pohto on Oma Säästöpankin Eteläisen alueen aluejohtaja, jonka toimipaikka on Hämeenlinnassa. Alueeseen kuuluu 11 uuden pankin konttoria ja se on noin viidennes koko pankin liiketoiminnasta.

– Voi sanoa, että rytmi muuttuu, Pohto sanoo.

Oma Säästöpankin Hämeenlinnan konttori siirtyy uusiin tiloihin 11. tammikuuta Sibeliuksenkadun ja Hallituskadun kulmaan kauppatorin laidalle. Tampereen konttori siirtyi niin ikään uusiin näkyvimpiin tiloihin. Pankki perusti Lempäälän Ideaparkkiin uuden konttorin.

– Meillä on selkeä halu olla siellä, missä asiakkaat ovat.

Eteläisen alueen kaupunkikonttorit ovat jatkossa avoinna maanantaista torstaihin kello 18 asti. Aluejohtaja Pohdon työpaikka on Hämeenlinnan konttorissa. Oma Säästöpankin johtoryhmän jäsen toimii myös Hämeenlinnan konttorinjohtajana.

– Asiakkaat näkevät, että teemme paikallisia päätöksiä. Haluamme olla edelleen paikallispankki.

Oma Säästöpankki muodostettiin sulauttamalla yhteen kahdeksan pankkia. Säästöpankkien sulautuminen alkoi vuonna 2008. Hämeenlinnalainen Kantasäästöpankki teki päätökset sulautumisesta Oma Säästöpankkiin vuonna 2013. Viime vaiheessa pankkiin liittyi kaksi POP-ryhmän pankkia.

Jussi Pohto valittiin Oma Säästöpankkiin aluejohtajaksi viime vuonna, jolloin entinen aluejohtaja ja Kantasäästöpankin entinen toimitusjohtaja Tarmo Laine jäi eläkkeelle.

Pohto toimi ennen valintaansa Lammin Osuuspankin varatoimitusjohtajana. Pohto myös aloitti pankkiuransa Lammilta, jossa hän edelleen asuu.

– Varmaan jotakin painoa valinnassa oli sillä, että tehtävään haluttiin paikallispankin henkilö.

Uuteen pankkiin sulautuneet pankit ovat hyvin erilaisia.

– Tänä vuonna keskeinen tavoite oli, että saamme pankin toimimaan kaikkialla samalla tavalla. Asiakkaan on saatava sama palvelu kaikista toimipaikoista, Pohto sanoo.

Vaikka Eteläisellä alueella on kasvupaineita, Oma Säästöpankki ei aio toistaiseksi perustaa uusia konttoreita. Pankki ei ole edes tehnyt prosentuaalisia kasvutavoitteita.

– Taloudellinen ympäristö on nyt sellainen, että uusien konttoreiden perustamista ei ole näköpiirissäkään lähiaikoina.

– Markkina ei tällä hetkellä kasva. Haluamme olla vahvoja siellä, missä nyt toimimme.

Pohdon mukaan pankki haluaa toimia kannattavasti ja hallita riskit. Siten varmistetaan myös nykyisten asiakkaiden rahoitus ja esimerkiksi digipalvelujen kehittäminen.

Oma Säästöpankki keskittyy perinteiseen talletuspankkitoimintaan. Pohto sanoo, että pankki haluaa olla siinä paras. Se ei eriytä useiden kilpailijoiden tavoin varainhoito- ja sijoitustoimintaa.

Pankin palvelussa keskeisiä ovat edelleen konttorit. Konttoreiden määrä on kasvatettu kahdella. Lempäälän Ideaparkin lisäksi uusi konttori perustettiin Savonlinnaan, jossa ei yksikään säästöpankki ennestään toiminut. Useat pankit ovat rajusti vähentäneet konttoreidensa määrää.

– Käytämme palvelussa sitä kanavaa, jota asiakas haluaa käyttää. Tarjoamme kuitenkin asiakkaille sähköisiä palveluja.

Pankilla on seitsemän työntekijän konttori Hämeenlinnassa. Sen uudet noin 200 neliön tiloihin ovat kutakuinkin yhtä suuret kuin nykyiset tilat Sibeliuksenkadulla. Uudet tilat ovat kuitenkin entistä näkyvämmällä paikalla, ja pankki itse omistaa ne.

Sibeliuksenkadulle jää edelleen erillinen pieni hallintoyksikkö, joka on osa Oma Säästöpankin keskushallintoa. Hallintoyksikössä on kolme työntekijää.

– Hallintoyksikkö palvelee koko pankkia, Pohto selittää. HäSa

Menot