fbpx
Kanta-Häme

Omaishoitajien teemaviikko paneutuu jaksamiseen

Tällä viikolla vietettävä Valtakunnallinen omaishoitajien viikko näkyy runsaana tapahtumatarjontana eri puolilla Suomea.

Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistykset järjestävät yhteistyökumppaneittensa kanssa eri puolilla Suomea yli 200 tilaisuutta, kuten teemapäiviä, kirkkopyhiä, luentoja, virkistyspäiviä, vertaistukiryhmiä, avoimia ovia ja toiminnan esittelyä.

Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry:llä on myös paljon tapahtumia.

Maanantaina 23.11. kokoontuu kello 13.30–15 omaishoitajien vertaisryhmä Hyvinvointikeskuksessa (Hallituskatu 20, sisäpiha).

Tiistaina 24.11. runoilija Anne Hänninen vierailee Hyvinvointikeskuksessa (Hallituskatu 20, sisäpiha) kello 16–17.30.

Keskiviikkona 25.11. on tarjolla luento sairastumisen aikaisista lakisääteisistä tukimuodoista ja palveluista Kumppanuustalossa (Kirjastokatu 1). Luennon järjestää FinFami Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset ry kello 17–19.

Niin ikään keskiviikkona kokoontuu kello 18.30–20 erityislasten vanhempien VIVO-vertaisryhmä Hyvinvointikeskuksessa ja torstaina 26.11. Kalvolan omaishoitajien vertaisryhmä seurakuntatalossa kello 12–13.30.

Torstaina on myös Muistiyhdistyksen omaiskahvila Juttutuvassa (Jaakonkatu 3, Hattula). Omais-Oiva-toiminnan vastaava Kaarina Hauskala puhuu omaishoitajan jaksamisesta kello 13–14.30.

Perjantaina 27.11. juodaan yhdistyksen 13-vuotiskakkukahvit Hyvinvointikeskuksessa kello 10–14. Samassa paikassa kokoontuu myös kello 15–17 entisten omaishoitajien vertaisryhmä.

Omaishoitajan arkea eri aistein esittelevä Ihan tavallinen koti -esittely on Hämeenlinnan pääkirjaston ala-aulassa perjantaina ja lauantaina 27. ja 28.11.

Valtakunnallinen omaishoitajien viikon juhla järjestettiin Salossa eilen.

Salon omaishoitajat ry on Omaishoidon lähettiläät -projektissaan kehittänyt lääkäreiden ja hoitajien kanssa omaishoitajareseptin. Sen tarkoitus on pysäyttää omaishoitaja miettimään jaksamistaan ja luoda yhteys omaishoitajan ja omaishoidon lähettilään välille.

Lähettiläät ovat koulutettuja vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka osaavat neuvoa kunnan, seurakunnan ja järjestöjen tukitoimista.

Omaishoitajareseptin voi kirjoittaa kuka tahansa terveydenhuollon henkilö.

Lisäksi reseptin tavoitteena on auttaa hoidettavaa ja omaishoitajien läheisiä ymmärtämään omaishoitajan tuen tarve.

Projekti toteutetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Menot