Kanta-Häme

Omakotitalon ihanuus

Parolantien pohjoispäässä voi pelata rauhassa katulätkää, niin hiljaista eläminen päättyvän tien varrella on. Kaurialasta tuleva katu jatkuu Viisarilla Vuorentaantien yli hiematen koukaten ja ohittaa hiihtomaana tunnetun alueen sen itäpuolelta.

Markku ja Teija Veilo muuttivat Parolantie 120:een kymmenisen vuotta sitten. He ovat asuneet isohkossa omakotitalossaan oikein tyytyväisinä.

Viereinen gfesbeegolf- ja softball-rata on tuonut vähän lisää liikennettä, mutta sekään ei häiritse, sillä tiellä ei ole läpikulkua, Veilot hymyilevät.

Pariskunta kehuu myös naapureitaan. Kaikki kadunpätkän asukkaat tuntevat toisensa.

Suuri tontti

Perhe ei aikoinaan rakentanut taloa itse, vaan he ostivat sen edellisiltä omistajilta. Kooltaan 5-6- huoneen ja keittiön kaksikerroksinen rakennus on amattimiehen pitkästä tekemä, ja tontti on suuri, 1929 neliömetriä. Yhtä isoja tontteja yhtä lähellä keskustaa ei enää ole tarjolla, sillä nykyiset rakennuspaikat ovat huomattavasti pienempiä.

Nurmikko on sen verran laaja, että isäntä on hoitanut sitä päälläistuttavalla leikkurilla. Nurmikentällä mahtuu pelaamaan vaikka jalkapalloa tai muita pelejä.

Oleskelutilaa talossa riittää niin sisällä kuin ulkona etupihan avoterassilla ja takapihan lasiterassilla. Pihalla on myös yhdistetty huvimaja ja grillikota, johon mahtuu toistakymmentä ihmistä viettämään aikaa sateelta ja viimalta suojassa.

Talo lämpiää enimmäkseen ilmalämpöpumpulla.

– Asuminen on ollut edullista, vaikka meillä on heti valmis -saunakin usein käytössä, pariskunta kertoo.

Ikioma uimaranta

Liikunnalliselle asukkaalle Veilojen talon sijainti on erinomainen, sillä nurkalta pääsee lenkkipoluille ja hiihtoladuille tai rullaluistelemaan pyöräteille. Lapsille hiihtomaa tarjoaa hyvät pulkkamäet, ja uimarantakin on kivenheiton päässä. Lähin ranta on Hirvilammella, johon Markku on tehnyt uintipaikan itselleen kaupungin luvalla.

– Raivasin itse rantaa, ja levitin sinne kaupungin tuoman hiekan. Laituria sinne ei kuitenkaan rakennettu. Kun uimapaikka valmistui, sinne alkoi tulla myös muita ihmisiä, lähinnä koiranulkoiluttajia, hän nauraa.

Kaupungin virallinen uimaranta Kahtoilammella on sekin ihan kävelymatkan päässä.

Palvelut lähellä

Parolantieltä ei tarvitse lähteä kauaksi myöskään palveluiden perään, sillä Tiiriöstä saa Veilojen mukaan kaiken tarvittavan.

Koulutkin ovat mukavan matkan päässä, ala-aste Vuorentakan, yläaste ja lukio Kaurialassa. Vuoreentaan koululle voi lyhentää reittiä oikotietä kulkemalla, jolloin matkaa tulee alle kilometri.

Nyt kun Veilojen lapset ovat jo aikuisia ja lentäneet pois vanhempien huomasta, talo on käynyt perheelle turhan isoksi. He haluavat kokeilla, josko joku muukin haluaisi asua rauhallisessa paikassa palvelujen lähellä. Mutta mikään kiire heillä ei kodistaan pois ole.

Talo on parhaillaan myynnissä Kotimökissä.

Menot