fbpx
Kanta-Häme

Omakotitalon keittiö toimivaksi

Hämeenlinnalaiset Minna Orimus ja Lasse Eerola aikovat uusia viisitoista vuotta vanhan omakotitalonsa keittiön lapsiperheelle paremmin sopivaksi.

– Talon rakensi vanhempi pariskunta, eikä keittiö ole toimiva meille. Astiat ovat yläkaapeissa, eivätkä lapset ylety ottamaan niitä ilman apua tai tuolia. Emme halua passata heitä koko ajan, vanhemmat sanovat.

Pariskunnalla on mielessä monia muitakin asioita, joihin he tahtovat muutosta. Toiveitaan he kertovat Hämeenlinnan Puustelli-yrittäjälle Mika Ervastille.

– Haluamme, että ammatti-ihminen suunnittelee keittiön. Tilojen ulkonäköäkin pitää päivittää, mutta se ei ole pääsyy muutokseen.

Puustellin teemapäivänä Ervasti esitteli Orimukselle ja Eerolalle erilaisia kaappeja, laatikostoja, tiskialtaita sekä tasojen ja seinien pintoja. Esimerkiksi hellan ja työtason takaiselle seinälle voi valita vaikkapa lasisen tai keraamisen pinnan, pinnoitetun laminaatin tai paneelin.

– Laminaatti on keittiössä kestävä ja helppohoitoinen myös tasojen pintana. Välitilojen laatoitus on nykyään jäänyt vähemmälle, kun tilalle on tullut helppohoitoisempia vaihtoehtoja, Ervasti kertoo.

Menot