Kanta-Häme

Omakotitontteja Turengin Moisioon

Moisioon, Turengin keskustan itäpuolelle ryhdytään kaavoittamaan pienehköä omakotialuetta. Alueelle on tarkoitus tulla neljätoista omakotitonttia ja lisäksi yksi rivitalokortteli, johon voisi rakentaa kaksi rivitaloa.

Alue sijaitsee Kauriinmaantien itäpuolella ja Kyterintien pohjoispuolella. Myös pieni osa Kyterintien jo rakennetuista omakotitaloista kuuluu kaava-alueeseen.

Rivitalokortteli tulee alueen pohjoisosaan. Janakkalan kaavoitusarkkitehti Leena Turkka kertoo, että kyse on suurin piirtein samasta paikasta, jota viime keväänä pohdittiin uuden päiväkodin sijoituspaikaksi. Sittemmin päiväkoti päätettiin rakentaa Turengintien varrelle Korkeavuorenpellolle.

Painovoimainen viemäröinti

Asemakaavoitettavalle alueelle on suunnitteilla kaksi katua. Kauriinmaantiestä lähtevästä kadusta tulee alueen pääkatu, jota on tarkoitus jatkaa myöhemmin idän suuntaan.

Alue on rajattu sen mukaisesti, että sinne on mahdollista rakentaa painovoimainen viemäröinti.

Asemakaavan aikataulu on ripeä, sillä se on tarkoitus saada valtuuston hyväksyttäväksi jo ensi helmikuussa. Kunnallistekniikka alueelle aiotaan rakentaa ensi vuonna.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli Janakkalan teknisen lautakunnan käsittelyssä tiistaina. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kaavoitukseen ryhdytään. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic