Kanta-Häme

Omana aitona itsenään

Kuten monen muunkin, jokioislaisen Hanna Raiskion päätyminen Maajussille morsian -ohjelman morsianehdokkaaksi käynnistyi vitsistä.

– Oltiin tyttökavereiden kanssa menossa Forssaan baariin, kun tuli puhetta että pitäisi hakea ohjelmaan. Sain tytöiltä kovasti kannustusta ja hain, Raiskio muistelee.

Ohjelman kuvaukset käynnistyivät viime syksynä. Ne kestivät muutaman viikon ajan. Lopputulos on jo tiedossa, mutta juonta ei tässä yhteydessä voida paljastaa sen pidemmälle kuin viime torstaina nähtiin: maajussi-Tommi valitsi Hannan isosta tyttöryhmästä kolmen finalistin joukkoon farmiviikolle.

Kahden muun finalistin Annikan ja Helenin kanssa Hanna ystävystyi niin, että tytöt ovat lähes päivittäin tekemisissä keskenään ja katsoivat torstain ohjelmaakin televisiosta yhdessä. Ohjelma on antanut Raiskiolle paitsi ystäviä, paljon muutakin.

– Olen oppinut itsestäni enemmän. Kuvausten aikana ja jälkeen tehtiin paljon haastatteluja, joissa piti oikeasti ajatella, mitä haluan elämältäni. Vaikeitakin päiviä ja hetkiä oli, mutta en vaihtaisi kokemusta pois.

Etenkin kuvausten alussa Raiskiota jännitti ja äänikin värisi, kun piti kertoa kameran kautta katsojille asioita itsestään. Hän kertoo olleensa ohjelmassa koko ajan oma aito itsensä.

Myös maajussi-Tommi saa Hannalta vuolaat kehut.

– Tommi on tosi reilu, puhelias ja huumorintajuinen. Hän on toisaalta pohdiskelija, mutta myös seikkailija ja meneväinen.

Ihan puhdas maatalon tyttö Raiskio ei ole, mutta kun äiti on tallimestarina Ypäjän Hevosopistolla ja isä tutkimusmestarina MTT:llä, niin eläimet ja maaseutu ovat aina olleet lähellä Hannan elämää.

– Olen tehnyt heinätöitä ja hoitanut maatalon eläimiä. Minulla on myös traktorikortti. Maaseututaustani koen vahvuudekseni ohjelmassa, Raiskio sanoo.

Tällä hetkellä lähimpänä sydäntä on Hevosopistolla asusteleva oma Carlo-ratsu, jolla Raiskio kilpaileekin.

Raiskio on valmistunut lähihoitajaksi ja pääsi tammikuussa Turkuun opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Viikonloppuisin hän käy Tampereella töissä, ja kun rakas hevonenkin pitäisi hoitaa ja liikuttaa säännöllisesti, aika on kortilla.

Raiskio suunnitteleekin luopuvansa työstään. Se on vääjäämättä edessä ensi keväänä, jos Raiskion toivoma työharjoittelumatka Afrikkaan toteutuu.

– Haluan tehdä akuuttia hoitotyötä ihmisten lähellä ulkomailla. Lähden myös opiskelemaan kieliä, vaikka minulla pärjäävä englanti onkin. Fadzimaa tai Ghana ovat ne todennäköisimmät vaihtoehdot.

Carlon tilanne vain harmittaa.

– Toivon että siskoni olisi silloin Suomessa ja voisi hoitaa hevosen. Äiti on kyllä hevosenkin kanssa iso tuki ja turva. Minulla on asenne, että kaikki järjestyy, eli eiköhän tämäkin asia järjesty, Raiskio pohtii. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic