Kanta-Häme Hämeenlinna

Omaolo-palvelu laajeni – Verkon oirearvioita voi hyödyntää nyt myös olkapää- ja polvivaivoissa

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Hämeenlinnan terveyspalveluissa hyödynnettävä Omaolo-oirearvio on laajentunut huhtikuussa.

Nyt asiakas voi hyödyntää verkon oirearvioita myös yskän, kurkkukivun ja korvakivun hoidossa sekä olkapää- ja polvivaivoissa.

Aiemmin Omaolo on tarjonnut jo tukea hengitystietulehduksen ja virtsatietulehduksen hoitoon sekä alaselän ongelmiin. Jatkossa oirearvioita on tulossa vielä lisää.

Luitko tämän: Uusi nettipalvelu vähentää terveysasemien jonoja ja turhia käyntejä – Hämeenlinnan terveyskeskus digitalisaation eturintamassa

Huhtikuusta alkaen valtakunnallinen Omaolo palvelee myös ruotsinkielellä.

 

Apua ilman jonoja

Omaolo-palvelussa asiakas voi asioida jonottamatta silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Verkkopalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Oirearvion tuloksena asiakas saa omahoito-ohjeen tai ohjauksen olla yhteydessä ammattilaiseen.

Sähköisen oirearvion voi tehdä tunnistautumatta. Jos arvion antamat itsehoito-ohjeet eivät riitä ja asiakas haluaa saada palautetta tilanteestaan ammattilaiselta, hän kirjautuu tietoturvan takaamiseksi palveluun.

Yhteydenotto ohjautuu terveysasemalle, josta asiakkaalle vastataan mahdollisimman pian. Arkipäivisin ennen klo 16:ta lähetettyihin yhteydenottoihin vastataan samana päivänä.

Omaolo auttaa myös sosiaalipalvelujen käytössä. Asiakas voi Omaolon sivuilla selvittää, onko oikeutettu omaishoidon tukeen, kuljetuspalvelujen käyttöön tai henkilökohtaiseen apuun.

 

Palvelu laajenee uusille alueille

Omaolon kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy. Omaolossa ovat mukana Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Siun Sote, Hämeenlinna, Kuopio, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Porvoo, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

Palvelu leviää myös uusille alueille vuoden 2019 aikana.

Lue myös: Resepti ja aika netistä, Hämeenlinnassa hyvät kokemukset – Omaolo-oirearvio Forssan seudulle ensi vuonna?