Kanta-Häme

Omatoimikirjasto aloittaa Turengissa – Kokeilun aikana aukiolo lisääntyy reilusti

Kokeilu alkaa ensi viikolla Janakkalan pääkirjastossa. Viikoittainen aukioloaika lisääntyy 14 tunnilla.
Janakkalan pääkirjasto pystyy lisäämään aukioloaan, kun omatoimikirjastokokeilu alkaa ensi maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen
Janakkalan pääkirjasto pystyy lisäämään aukioloaan, kun omatoimikirjastokokeilu alkaa ensi maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Janakkalan pääkirjasto aloittaa ensi maanantaina arkiaamujen omatoimikirjastokokeilun. Kirjasto tiedottaa, että tämän palvelun tarkoituksena on parantaa asiakkaiden pääsyä kirjastopalveluihin entistä laajemmilla aukioloajoilla.

Uudistus lisää viikoittaista aukioloaikaa 14 tunnilla. Kirjastossa on mahdollista lainata ja palauttaa automaateilla sekä noutaa varauksia aamupäivän aikana. Varaukset ovat lainausautomaatin vieressä olevassa hyllyssä asiakkaille annetun numeron mukaisessa järjestyksessä.

Raha ei liiku omatoimiaikana

Henkilökunta ei tee omatoimiaikoina asiakaspalvelutyötä, vaan työntekijät hoitavat muita töitään. Myöskään rahaliikennettä ei hoideta aamupäivisin.

Myöhästymismaksuja ei siis voi maksaa, kuntosalikortteja ei myydä, eikä liikuntapalveluiden järjestämien liikuntaryhmien maksuja oteta vastaan. Nämä asiat hoidetaan entiseen tapaan iltapäivisin, kun henkilökuntaa on paikalla asiakaspalvelussa.

Kirjasto huomauttaa tiedotteessaan, että aamupäivisin kirjastossa voi olla koululais- tai päiväkotiryhmiä vierailulla, ja joskus lapset voivat olla äänekkäitäkin.

Omatoimipalvelu on pääkirjastossa avoinna maanantaina ja lauantaina kello 9–10 ja tiistaista perjantaihin klo 9–12. Kirjastoon pääsee omatoimiaikana lehtilukusalin oven kautta.

Normaaliin tapaan kirjasto on avoinna maanantaisin kello 10-19, tiistaista perjantaihin kello 12-19 ja lauantaisin kello 10-14.

Kunnan toisessa taajamassa Tervakoskella kirjasto alkoi toimia osin omatoimikirjastona jo vuonna 2015. HäSa

 

Päivän lehti

20.1.2020