Kanta-Häme

Omavalvonta tarkkailun alla

Hämeenlinnan seudulla kampanjoidaan vastuullisesta anniskelusta.
Kuva: Anja Filppula = AF

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori kiertää pikkujoulukaudella Hämeenlinnan seudun ravintoloita. Hän keskustelee henkilökunnan kanssa omavalvonnan merkityksestä. Samalla yrityksiä kannustetaan osallistumaan kampanjaan seuraamalla omavalvonnan toteutumista tehostetusti yhtenä viikonloppuna ennen joulua.

– Alkoholinkäytön toivotaan siirtyvän pois kodeista vastuullisen anniskelun piiriin. Ravintoloissa varmistetaan ammattitaidolla, etteivät alkoholi, tupakkatuotteet tai rahapelit ole alaikäisten saatavilla eikä selkeästi päihtyneelle anniskella, sanoo ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Paula Meskanen A-klinikalta.

Meskanen myös muistuttaa, ettei kannata ajaa autolla, jos nauttii alkoholia.

– Pienikin määrä alkoholia tai muuta päihdettä heikentää ajokykyä. Promilleraja ei ole turvaraja. Taksikyyti tekee matkanteosta turvallista.

Vastuullisen anniskelun kampanja on osa seudullista ehkäisevää päihdetyötä ja Pakka-toimintaa.

Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä päihdehaittojen syntymistä päihteiden käyttäjälle itselleen mutta myös läheisille ja yhteiskunnalle.

– Yhteiskunnallisesti päihteiden käytöstä aiheutuvat haitat tulevat sekä taloudellisesti että inhimillisesti kalliiksi. Ennaltaehkäisy on yhteinen vastuumme, Meskanen sanoo.

Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa ehkäisevää työtä koordinoi A-klinikka Oy:n Ehkäisevä päihdetyö.

Yhteistyössä ovat mukana aluehallintovirasto, poliisi ja paikalliset elinkeinotoimijat, kuten Taksi Häme ja seudun anniskeluravintoloita.

Menot