Kanta-Häme

Omistajat tarkastavat puistonsa

Aitoja ei kokonaan ehditty poistaa, kun ensimmäiset kaupunkilaiset, Leena Pirilä ja Tapani Outinen, jo ehtivät tarkistamaan valmista Kantolan tapahtumapuistoa.

Nurmikon kunto havaittiin hyväksi, paitsi alueen eteläpään kukkulalla, jossa ensimmäinen kylvö meni jostain syystä pieleen.

– Kyllä tämä hyvältä idealta vaikuttaa. Ei yhtään harmita, että siihen on veroeurojakin käytetty, Tapani Outinen pohtii.

Kaupunki sijoitti rakentamiseen 2,6 miljoonaa euroa.

AC/DC:n konserttiin Outisella ja Pirilällä ei ole lippuja, mutta kesäkuun toisena lauantaina pidettäviin tupareihin he harkitsevat tulevansa.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki ja myyntipäällikkö Jonna Piiroinen olivat maanantaina silminnähden tyytyväisiä siihen, että tapahtumapuiston rakennusurakka on saatu kunnialla päätöksen. Destia luovutti puiston kaupungille maanantaiaamuna.

– Nyt tämä on avoinna kaikille kaupunkilaisille. Oikein toivomme, että tänne tullaan vaikkapa piknikille ja paistattelemaan päivää, Mervi Käki mainostaa.

Noin 9,5 hehtaarin entinen pajupusikko on jalostunut moderniksi tapahtumapuistoksi, jossa on useita laajoja nurmikenttiä, mutta myös sorapohjaisia kenttiä, joita pienemmissä tapahtumissa kuten tupareissa, käytetään pysäköintialueina.

Tapahtumapuisto vaikuttaa laajalta ja avaralta, sillä alueella ei ole pysyviä rakenteita. Esimerkiksi esiintymislavat ja aidat tehdään erikseen kaikkiin tapahtumiin. Ensimmäisen kansainvälisen esiintyjän AC/DC:n lava on eduskuntatalon kokoinen.

Alueen pystyy jakamaan osiin. Kaikkien siellä järjestettävien tapahtumien ei tarvitse vetää 50 000 ihmistä kuten AC/DC:n konsertin 22. heinäkuuta ennakoidaan vetävän.

– Eikä tämä ole tarkoitettu ainoastaan konserteille. Täällä voi järjestää vaikkapa koiranäyttelyitä tai maatalousnäyttelyitä, mitä tahansa yleisötilaisuuksia.

Kaupunkilaisten toivotan ottavan alueen omakseen, muttei kuitenkaan niin omaksi, että esimerkiksi nurmikko ruovitettaisiin mopoilla tai autoilla huonoon kuntoon.

– Tänne tulee kameravalvonta, Jonna Piiroinen kertoo.

Suurkonserttien aikaan joillekin saattaa tulla houkutus päästä alueelle ilmaiseksi Visamäen puolelta vaikkapa uiden. Tällä kohtaa Vanajavesi on todella kapea.

– Toivomme todella, ettei sellaista tapahtuisi, koska sillä kohtaa virtaus on kova ja rannan puolella on myös valvonta.

Puiston kansainvälisiä avajaisia vietetään heinäkuussa, mutta tätä ennen puiston toimivuus yleisötapahtuman pitopaikkana kokeillaan ”tupareissa” 13. kesäkuuta klo 15 alkaen.

Päivän esiintyjät valittiin Korkkaa Kantola -bändikilpailulla. Eniten yleisöääniä sai Sense of Fall. Lisäksi lavalle nousee rokkaamaan Henna Sara, K.I.M., Rikoslaki, Estado Novo, Sata Kaskelottia ja Uusi yritys.

Tupareissa musiikin lisäksi ohjelmasta vastaavat paikalliset urheiluseurat, yhdistykset ja yhteisöt. Luvassa on paljon toimintaa lapsille.

Tapahtuma starttaa torilta, josta lähtee kulkue Kantolaan The Hämpton Dixiebändin johdolla. Sinne järjestetään myös bussikuljetuksia torilta. Häsa

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic