Kanta-Häme

One Way Sport joutui hakemaan yrityssaneerausta

Sami Jauhojärven, Charlotta Kallan ja Aino-Kaisa Saarisen suksisponsori One Way Sport -yhtiö hakee yrityssaneerausta. Yritys jätti keskiviikkona käräjäoikeuteen saneeraushakemuksen.

One Way Sport on muutamassa vuodessa kasvanut merkittäväksi urheiluvälineyritykseksi, joka tunnetaan ennen kaikkea suksiyrityksenä. Sen liikevaihto oli viime kesäkuussa päättyneellä tilikaudella 12,4 miljoonaa euroa. Suomalaisella One Way Sport -yrityksellä on lisäksi tytäryritykset Saksassa ja Ruotsissa.

One Way Sportin liiketoiminta on ollut kannattavaa. Yrityksen tulos ennen satunnaisia eriä oli yhteensä noin miljoona euroa tilikausilta, jotka päättyivät vuosina 2012–14. Liiketoiminta romahti raskaasti tappiolliseksi tilikaudella 2014–15, jolloin ”liiketoiminnan muut kulut” kasvoivat toista miljoonaa euroa. One Way Sportilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yhtiön pääosakas ja toimitusjohtaja on saksalaissyntyinen Andreas Bennert. Kaupparekisterin tietojen mukaan sillä on myös suomalainen vähemmistöosakas.

Kun yritys jättää yrityssaneeraushakemuksen, käräjäoikeus lähes poikkeuksetta käynnistää saneerausmenettelyn. Yhtiö saa siten konkurssisuojan vanhoilta velkojiltaan. Varsinaiseen yrityssaneeraukseen yritys pääsee, jos velkojien enemmistö ja käräjäoikeus hyväksyvät saneerauksen selvittäjän laatiman saneerausohjelman. Ohjelmassa yleensä leikataan yhtiön vanhoja velkoja ja maksetaan niitä vähitellen velkojille.

Saneerausohjelmissa rajoitetaan saneerauksen ajaksi yrityksen varojen käyttöä. Merkittäviä investointeja ja sponsorointia ei yleensä sallita. Omistajat eivät voi viedä yhtiöstä varoja. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020