Kanta-Häme

Onko Hämeenlinnassa soittaminen pakkopullaa, Sinfonia Lahti?

Hämeen Sanomien musiikkikriitikko Aki Yli-Salomäki suomi maaliskuisen konsertin jälkeen Sinfonia Lahtea siitä, että Hämeenlinnan-vierailuilla soitto kuulostaa ”pakkopullalta”. Sinfonia Lahti on soittanut säännöllisiä vierailukonsertteja Hämeenlinnassa syksystä 2007.

Onko Hämeenlinnassa konsertoiminen orkesterille pakkopullaa, Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjonen?

– Ei toden totta ole! Arvostamme tätä mahdollisuutta soittaa tietty ohjelmisto useamman kerran. Tämä on kaikin puolin erittäin tärkeä mahdollisuus. Yhteistyö on sujunut hyvin, ja katsomme jo tulevaisuuteen tässä.

Tuleeko Sinfonia Lahti Hämeenlinnaan lämmittelemään ennen Lahden-konsertteja?

– Joskus olemme ensin Lahdessa ja joskus Hämeenlinnassa. Aikataulu on käytännön sanelema juttu, johon vaikuttavat oma aikataulumme, joskus solistien aikataulut, ja Vanaja-salin saatavuus.

– Esimerkiksi viimeviikkoinen Godzinsky-konsertti tuodaan Hämeenlinnaan erillisenä pistokonserttina toukokuussa. Tällä viikolla ’lämmittelemme’ Vaskien iltapäivä -konsertilla Lahdessa ennen kuin tulemme Hämeenlinnaan.

Vaikuttaako orkesterin vireeseen, esitetäänkö konsertti ensimmäistä tai toista kertaa?

– Se ei ole (vireen kannalta) oleellista. Teemme aina täysipainoisia esityksiä.

Onko Hämeenlinna pakkopullaa, ja miten konserttien järjestys vaikuttaa orkesteriin, ylikapellimestari Okko Kamu?

– Ei tässä ammatissa sillä tavalla suhtauduta. Konsertti on konsertti, olipa se missä vain. Kriitikon närkästys toki kuuluu toimenkuvaan. Tämänkaltaiseen sanankäyttöön ei ole syytä. (HäSa)

Sinfonia Lahti: Vaskien iltapäivä. Konsertti Verkatehtaan Vanaja-salissa la 12.4. klo 14. Kapellimestari: Okko Kamu, trumpetti: Pasi Pirinen ja pasuuna: Valtteri Malmivirta.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic