Kanta-Häme

Onko Hämeenlinnassa torjuttu hometta myrkyillä?

Ylen mukaan suomalaisia kouluja, päiväkoteja ja asuntoja on puhdistettu homeesta kemikaaleilla, jotka on nyt havaittu myrkyllisiksi. Homeen desinfiointiaineet ovat sairastuttaneet ihmisiä.

Onko Hämeenlinnassa käytetty myrkyllisiä aineita julkisten tilojen homeongelmien torjunnassa, kaupungin kiinteistöpäällikkö Petri Ylämurto?

– Ei minun tietääkseni ole käytetty. En kyllä tiedä, että mistä aineista nyt on kyse.

Kyseessä olevista myrkyistä löytyy seuraavia kirjainyhdistelmiä: PHMG, Oligo, PHMB. Näitä pitäisi välttää.

– En ole ollut missään tekemisissä homepesujen kanssa. Tekme on hoitanut puhdistukset. Yleensä meillä on ollut toisenlaiset keinot käytössä. Olemme purkaneet rakenteita. Jos on löytynyt mikrobeja, sitten olemme uusineet materiaalit. Täytyy soittaa vielä Tekmen suuntaan ja kysellä.

Onko varmaa, että Hämeenlinnan julkisissa tiloissa ei ole käytetty myrkyllisiä homeen desinfiointiaineita, Tekmen palveluesimies Kimmo Keskitalo?

– Kyllä Hämeenlinnassa on pääsääntöisesti korjattu rakennuksia niin, että on uusittu rakenteet, ja sitten on pesty tavallisilla siivousaineilla. Rakenteisiin ei sinänsä ole käytetty mitään desinfiointiaineita. Olemme jo pitkään panostaneet siihen, että vioittuneet rakenteet uusitaan puhtailla ja uusilla materiaaleilla. Hajuhaitat on hoidettu perussiivouksella. (HäSa)

Mainos