fbpx
Kanta-Häme

Onko Hippaloiden taiteellinen suunnitteluryhmä kuopattu?

Lasten taidefestivaali Hippalot pyytää esitysehdotuksia ensi kesälle, jolloin teemana ovat pelit ja leikit. Aikaisempina vuosina ohjelman on suunnitellut erillinen, kutsuttu taiteellinen suunnitteluryhmä.

Onko taiteellinen suunnitteluryhmä lopullisesti kuopattu, Hippaloiden vastaava tuottaja Anni Hiekkala?

– Taiteellista suunnitteluryhmää ei enää ole perinteisessä muodossa. Olemme halunneet uudistaa systeemiä, ja jo viime kesänä Hippaloilla oli taiteellisen suunnitteluryhmän sijaan kummi. Kokki Teresa Välimäeltä kysyttiin ehdotuksia muun muassa pajojen sisältöön.

Miksi taiteellisesta suunnitteluryhmästä on luovuttu?

– Olemme keränneet ympärillemme asiantuntijoiden verkostoa, ja osittain kustannussyistä. Meillä on esimerkiksi tuttuja taiteilijoita, joilta kysymme neuvoa. Olemme nyt hakeneet uutta muotoa.

Esitysten ehdottamisaikaa on marraskuun loppuun. Valitaanko Hippaloilla nähtävät esitykset vain tulevien ehdotusten joukosta?

– Ei. Teen myös paljon etsimistyötä eli kierrän katsomassa esityksiä.

“Kustannussyistä”. Onko Hippaloiden budjetti merkittävästi pienentynyt?

– Ei. Ohjaamme vain rahat toisin.

Mitä “toisin ohjaaminen” tarkoittaa? Pyydättekö suunnitteluryhmälle maksamisen sijaan nyt ilmaisia neuvoja, lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin johtaja Noora Herranen?

– Aikaisemmin suunnitteluryhmälle maksettiin tietty könttäsumma. Nyt maksetaan keissikohtaisesti. Korvaamme muun muassa jonkin esityksen näkemiseen liittyviä kuluja. Paikallisesti on myös paljon ihmisiä, jotka tekevät meille ehdotuksia oman työnsä puitteissa. (HäSa)

Menot