Kanta-Häme

Onko Hugo jo suojeltu?

Aulangon golfklubi esitti pari vuotta sitten, että kaupunki suojelisi tuolloin 70 vuotta täyttäneen Hugo-kentän menettelyllä, joka takaisi alueen säilymisen golfkenttänä myös tuleville sukupolville.

Aulanko golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari, onko esitys toteutunut?

– Vastaus oli, että asiaan palataan lähivuosina, kun kaupunki pohtii laajemmin Aulangon kaava-asioita. Siinä samassa yhteydessä käsiteltäisiin tämä meidän kentän alue.

Yhdeksän reiän Hugo-kenttä on kaupungin maalla. Vuokrasopimus on voimassa vuoden 2018 loppuun. Näetkö Hugon tulevaisuudessa uhkakuvia?

– En yhtään epäile, etteikö golfkenttä jatkaisi, mutta jokinlaisella suojelulla voisimme turvata, ettei radikaaleja kaavamuutoksia tehdä, vaan Hugo pysyisi sellaisena kuin se on aina ollut.

– Puunhoito ja paikkojen ehostaminen voisi liittyä siihen samaan.

Aulangon perustajan, eversti Hugo Standertskjöldin mukaan nimetty golfkenttä on Helsingin Talin jälkeen Suomen vanhin, mutta toisin kuin Talissa, Aulangolla kenttä on säilytetty alkuperäisessä muodossaan. Onko Suomessa suojeltuja golfkenttiä?

– Ei varmaan ole. Tämä ainutlaatuisuus olikin yksi juttu, jota korostimme kaupungille tehdyssä suojeluesityksessä.

Millainen golfkesä 2013 on ollut Aulangolla?

– Aivan erinomainen. Olemme onnistuneet saamaan vähän lisää pelaajiakin. Vuodet eivät meidän kentillä eroa hirveästi toisistaan. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020