fbpx
Kanta-Häme

Onko Kantolaan jo kymmeniä varauksia?

Työ- ja elinkeinoministeriön ja Ely-keskusten kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä julkaisussa kerrotaan, että Kantolan tapahtumapuistoon olisi ensi vuodelle jo kymmeniä varauksia. Torstaina julkistetussa Alueelliset kehitysnäkymät 2/2015 povataan tapahtumakävijöiden määrän kasvavan Hämeenlinnassa merkittävästi.

Millaisia tapahtumia Kantolaan on tulossa ensi vuonna, Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki?

– Hämeenlinnan kaupunkihan tarjoaa vain tilaa, eikä näin ollen voi tietää kuinka monta tapahtumaa Kantolaan on tulossa. Tiedän asiasta vain sen verran, että kiinnostusta on ja neuvotteluja käydään. Voi olla, että tieto tapahtumista tulee jo pian tai sitten tietoa saadaan odottaa vuoden loppuun.

– Esimerkiksi AC/DC:n tulosta Hämeenlinnaan saimme tietää vasta joulukuussa päivää ennen asian julkistamista.

AC/DC avasi tapahtumapuiston komeasti. Toista samanlaista bändiä ei Hämeenlinnaan varmastikaan enää saada?

– Ihmisillä ja medialla on nyt sellainen mielikuva, että Kantolaan tulee joka vuosi yli 50 000 ihmisen konsertti. AC/DC:n kaltaisia bändejä ei ole kuitenkaan monia maailmalla. On hienoa, jos saadaan edes yksi kahden tai kolmen vuoden välein.

– Konsertti onnistui hienosti ja on parasta mahdollista mainosta Kantolalle. Parhaillaan jännitämme, voittaako konsertti vuoden konsertin tittelin 15. lokakuuta Tampereella Musiikki ja media-messuilla. Ehdolla tapahtuma joka tapauksessa on.

Kuinka ahkerasti Kantolan tapahtumapuistoa markkinoidaan?

– Ahkerasti niin kuin koko Hämeenlinnaa. Se on ihan raakaa myyntityötä, jota täytyy tehdä koko ajan. Kilpailu tapahtumista on todella kovaa ja kansainvälistä.

Pysähtyvätkö junat joskus Kantolaan?

– Pidän asiaa mielelläni esillä, vaikka tiedänkin sen kestävän pitkään ja olevan kallista.

– Joka tapauksessa Kantolan tapahtumapuiston valaistusta ja liikenneyhteyksiä on parannettava jo ensi kesäksi samoin kuin majoitusmahdollisuuksia.

Tekstiä muokattu: Kehittämiskeskus Oy Häme on korjattu Linnan Kehitys Oy:ksi.

Menot