Kanta-Häme

Onko keskiaikafestivaalin ensi kesää jo suunniteltu?

Viisipäiväinen Hämeen keskiaikafestivaali, joka toi Hämeenlinnaan vierailijoita ja esiintyjiä ympäri maailman, tuli päätökseen sunnuntai-iltapäivällä.

Millainen fiilis festarista jäi, keskiaikafestivaalia järjestävän yhtiön puheenjohtaja Katleena Kortesuo?

– Olemme tosi tyytyväisiä. Esityksistä on tullut todella paljon positiivista palautetta, ja uudet asiakkaat ovat antaneet kävijäkyselyssä arvosanaksi ysejä ja kymppejä. Parannettavaakin tietysti jäi. Meillä ei ole käsiohjelmaa sen synnyttämän roskamäärän takia, joten tarvitsemme ohjelmakarttoja festarialueelle. Niitä oli tänä vuonna liian vähän. Lisäksi saimme liian myöhään julki esitysten ja kojujen aikataulu- ja sijaintitiedot. Alueen kaavoitusta täytyy tiivistää, jotta saamme paremman toritunnelman.

Täyttyikö festivaalin kävijätavoite?

– Kävijämäärät näyttäisivät päällepäin todella hyviltä. Numeerisia tuloksia on kuitenkin vielä odotettava.

Verottiko jokin mahdollisesti kävijöitä?

– Sade on tällaiselle ulkoilmatapahtumalle pahin uhka, ja nyt sunnuntaiaamuna vettä tuli. Myös se vähentää tiettyjä asiakkaita, että olemme tehneet tapahtumasta markkinoiden sijaan enemmänkin festivaalin ja hinnoitelleet lippuja uusiksi. Ilmaisten markkinoiden etsijät menevät mieluummin muualle.

Onko Hämeen keskiaikafestivaalin ensi kesää vielä suunniteltu?

– Ensi kesän teemaksi olemme päättäneet rakkauden. Haluamme kertoa keskiajan rakkauselämästä: hääkulttuurista, ritarirakkaudesta, etäisestä palvonnasta ja idolisoinnista. Aiomme antaa kävijöille mahdollisuuden ehdottaa teemalle nimeä, ja kilpailun voittajalle luvataan ensi vuoden tapahtumaan ilmainen pääsylippu. Olemme saaneet myös paljon uusia talkoolaisia, joiden mielestä toiminta on ollut ihanaa. Haluamme antaa monille heistä lisää vastuuta ensi vuonna. HäSa

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic