fbpx
Kanta-Häme

Onko koirilla näyttelyssä kivaa?

 

Kalvolan Koirat ry järjestää tänään sunnuntaina Match Shown. Minkälaisesta matsista on oikein kysymys, Kalvolan Koirien sihteeri Jaana Mähönen?
 
– Match Show on leikkimielinen näyttely, jossa koiria esitellään pareittain. Tuomari arvostelee koirat ja antaa toiselle punaisen ja toiselle sinisen nauhan. Punaisen saanut on hieman toista parempi. Lopuksi kaikista punaisen nauhan saaneista valitaan paras koira ja samoin sinisen nauhan saaneista. Aivan viimeiseksi valitaan koko shown paras koira. Sekarotuisetkin koirat ovat tervetulleita tähän kilpailuun.
 
Mistä tietää, että koira pitää esiintymisestä?
 
– Sen häntä heiluu, se on iloinen, se katsoo omistajaansa silmiin ja sen korvat ovat pystyssä. Ilon näkee koko koiran olemuksesta, mutta häntä kertoo paljon. Koira puhuu hännällään.
 
Ihmisten kauneuskilpailuihin kisaajat meikataan ja stailataan. Miten koiria saa tuunata ennen kisaa?
 
– Koiria ei saa tuunata kuin harjaamalla. Kuraisen koiran voi pestä vedellä ja koirashampoolla, mutta kaikki ylimääräiset lisäaineet on kielletty. Harja ja kampa riittävät. Koiraa ei ole tarkoitus esineellistää.
 
Match Shown tuomarit tarkkailevat myös koiran käyttäytymistä. Kuinka todennäköistä on, että tuomari saa haukut?
 
– Kyllä niin voi käydä, etenkin nuorilla koirilla. Mutta tämä onkin harjoituskilpailu, jossa säännöt eivät ole niin ankarat kuin koiranäyttelyissä. Jos koira alkaa Match Showssa haukkua, tuomari antaa aikaa rauhoittumiseen. Jokaisen koiran on opittava siihen, että vieraatkin ihmiset joskus koskevat niihin. (HäSa)
 
Koirien Match Show Iittalan urheilukentällä osoitteessa Korkajärventie 11 kello 10-17.

Menot