Kanta-Häme

Onko Litinää ja lätinää show lapsille?

Lauantaina 12.11. kello 17 Art Cafe Intolassa ja ARX-talon Keinusalissa nähdään Litinää ja lätinää show. Sen tuottaa Hämy Teatteri. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Rita Lundström, mistä on kysymys?

– Hämy Teatteri sai alkunsa Vanajaveden opiston teatteritaiteen opintoporukasta vuonna 2012. Opintojen jälkeen rupesimme tekemään omalla porukalla, ja kaksi vuotta olemme nyt toimineet kunnolla.

– Hämy Teatteri on meille kahdeksalle aktiiville harrastus, joka vie koko ajan enemmän ja enemmän vapaa-aikaa. Kokoonnumme joka viikko Kumppanuustalolla.

Onko Litinää ja Lotinaa show tarkoitettu lapsille?

– Ei, vaan ihan kaikille vauvasta vaariin. Se on yhdistelmä sanataidetta, musiikkia ja teatterikohtauksia. Yleisö voi halutessaan osallistua sisällön tekemiseen.

Mistä show on saanut nimensä?

– Esityksen kantava voima on vesi, joka liittyy Hämeenlinnan teemavuoteen. Saimme kaupungilta apurahaa shown tekemiseen.

Kuinka paljon Hämy Teatterilla on ollut esityksiä?

– Opintojen päätteeksi valmistui Paholainen saa paikan. Viime keväänä teimme komedianäytelmän Saa jakaa – iltasatu aikuisille. Sen esitimme myös Taiteiden yönä. Olemme liikkuvaista porukkaa. Meitä voi tilata erilaisiin tilaisuuksiin ja olemme myös vetäneet työpajaa Virvelinrannan keskuksessa.

Miksi Litinää ja lätinää show kannattaa nähdä?

– Kannattaa tulla katsomaan, jos haluaa hersyvää olotilaa keskelle marraskuun harmautta ja pimeyttä. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic