Kanta-Häme

Onko Marevan-potilaiden jonoissa ruuhkaa?

Hämeen Sanomien mielipidepalstalla valiteltiin viime viikolla, että Marevan-potilaiden jono laboratorioissa harmittaa.

Fimlabin Kanta-Hämeen laboratorioiden palvelupäällikkö Leena Kitiniemi neuvoo, että paikalle ei kannata välttämättä tulla tasan kello 12, vaan mieluummin hieman myöhemmin.

Ovatko Marevan-potilaat joutuneet jonottamaan erityisen pitkään Kanta-Hämeessä?

– En tiedä tilannetta tarkasti. Marevan-kokeita otetaan maanantaista torstaihin kello 12–14. Kesän aikana meillä on ollut jonkin verran henkilökuntavajausta. Se näkyy kaikessa. Varmasti jonoa on ollut. Jos asiakas tulee heti kello 12, hän joutuu varmasti odottamaan jonkin aikaa.

– Katselin juuri tilastoja. Kanta-Hämeen laboratorioissa 70 prosenttia asiakkaista pääsee 10 minuutissa Marevaniin. Tilastoissa ei ole Hämeenlinnan pääterveysasemaa, koska vuoronumerolaite on siellä rikki.

Miten kesä on yleisesti näkynyt laboratorioiden palveluissa?

– Kesä näkyy siten, että asiakkaita on tavanomaista vähemmän. Toisaalta myös henkilökunnasta vakioväki on lomalla ja töissä on kesäsijaisia. Se saattaa hidastaa palvelua.

– Pieni vinkki asiakkaille on se, että tasan kello 12 ei välttämättä kannata tulla, koska Marevan-aika kestää kahteen asti. Kun ihmiset tulevat heti kello 12 paikalle, he joutuvat usein jonottamaan. Jos tulee puoli yhdeltä tai tasan yhdeltä, jonoa ei olisi välttämättä ollenkaan. HäSa