Kanta-Häme

Onko UP:n uudesta terassista kuulunut valituksia?

Reskan jatkeelle avattu UP-ravintolakokonaisuus kirvoitti keväällä muun muassa oikaisuvaatimuksen terveystarkastajan päätöksestä sallia yökerholle ja terassille sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemät normaalit melurajat. Naapurikiinteistö olisi halunnut tiukempien melurajojen lisäksi monia muita määräyksiä koskien ravintolan toimintaa, mutta ne eivät menneet lävitse.

Onko ravintolan ja terassin toiminta aiheuttanut enää palautetta, Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Irja Haljoki?

– Yksi rouvashenkilö on valitellut, mutta taloyhtiöt eivät ole olleet aktiivisia.

– Tämä sama henkilö kirjelmöi yhtä lailla kävelykadun toisen puolen Nightlife-ravintolasta, joten UP:n osalta ei ole mitään erityistä ollut. Säät ovat tietysti olleet vaihtelevia, joten terassin osalta palautetta saattaa tulla enemmän, kun kelit paranevat, Haljoki pohtii.

Onko ravintola toiminut lupaehtojensa mukaisesti?

– Terassia pienennettiin jonkin verran, kun se alun perin rakennettiin hieman liian suureksi.

– Keväällä uutta ravintolaa kohtaan esitetty kritiikki taisi johtua enemmän shokista. Asukkaille oli järkytys, että kun he olivat pitkään videoineet ja seuranneet Nightlifen elämää, naapuriin tulikin järkytykseksi toinen ravintola.

Kiitosta viranomaisille

Onko naapureilta tullut palautetta suoraan ravintolalle, UP:n yrittäjä Jani Suomalainen?

– Minun korviini ei ole kulkeutunut valituksia. Olemme pyrkineet toimimaan kaikkien lupaehtojen ja saatujen ohjeiden mukaan.

– Täytyy oikein kiittää aluehallintovirastoa ja poliisia, kuinka hyvin he neuvovat tällaista tuoretta ravintolayrittäjää, Suomalainen ylistää.

Millä tavoin pyritte vähentämään häiriöitä naapurustolle?

– Äänitasoa yökerhossa on mitattu koko ajan, ja olemme pysytelleet ehtojen alapuolella. Yhden live-keikan aikana oli vaikeuksia, mutta opimme siitä.

– En usko, että terassistakaan tulee valituksia. Jos vaan kelejä riittää, niin tarjolla on ihan uudenlaisia tapahtumia ja yllätyksiä, mutta ne eivät ole meluisia, Suomalainen lupaa. (HäSa)