Kanta-Häme

Onnen onkijat riemuitsevat soittamisesta

Soittamisen iloa. Sitä Virvelinrannan päivätoiminnan orkesteri Onnen onkijat kylvää ympärilleen.

Kosketinsoittaja Mikko Muuriaisniemi kertoo innoissaan, kuinka hauskaa yhdessä soittaminen on ja muut nyökyttelevät. Kun soitto alkaa, sitä ei arastella vaan vedetään täysillä eläytyen. On helppo uskoa, että harjoituksissa on kivaa ja treenipäivä tiistai on viikon kohokohta kaikille.

Bändiläiset myös muistavat kiittää ohjaajiaan, joita ilman toiminta ei pyörisi.

Hämeenlinnan kaupunki huomioi Onnen onkijoiden toiminnan tällä viikolla antamalla sille kehittäjäpalkinnon.

Muutakin kuin yhteislaulua

Idea orkesteriin syntyi päivätoiminnan ohjaajalta Sari Laamaselta. Hän pohti, että musiikki on muutakin kuin yhteislaulua ja musiikin kuuntelua.

Orkesteri on nyt toiminut vuodesta 2011 lähtien ja se on suosittu kuin mikä.

Onnen onkijat keskittyy suomalaiseen iskelmä- ja pop-musiikkiin. Laamanen kuitenkin kertoo, että moneen kappaleeseen saadaan myös jazz-vivahde, koska Mikko Muuriaisniemi on siitä innoissaan.

Onnen onkijat on esiintynyt paitsi Virvelinrannan omissa tilaisuuksissa myös esimerkiksi kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin läksiäisissä ja Kastellin avajaisissa. Keikka on tehty myös vanhusten palvelutaloon Jukolaan.

Orkesterin jäsenet ovat nimenneet Sari Laamasen tuottajakseen. Hän valitsee biisit ja soittaa kokoonpanossa kitaraa. Toinen ohjaaja Minna Ylöstalo toimii bändin nimeämänä roudarina, mutta toiminta kattaa myös lyömäsoittimien soiton ja erilaista järjestelyä.

Bändi sai tämän vuoden alussa naisvahvistuksen Tuija Lehtosen, joka soittaa rumpuja.

– Emme tienneet, että Tuija osaa soittaa, mutta kuulimme häntä kerran Virvelinrannan tapahtumassa ja yllätyimme, kuinka hyvin Tuija soittaakaan, kertaa Laamanen.

Hyvä mieli kaikille

Sari Laamanen ja Minna Ylöstalo kertovat, että bändiläisten lisäksi myös ohjaajat ovat enemmän kuin innoissaan orkesterista. Harjoituksissa on kivaa ja niistä syntyy hyvä mieli kaikille.

– Talkoohenki yhteisen hyvän vuoksi on lisääntynyt. Meidän ohjaajien innoittajana toimii myös Pertti Kurikan nimipäivät.

Laamanen suunnitteleekin, että palkintosummalla 1500 eurolla koulutetaan ohjaajia musiikin ohjaukseen. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic