Kanta-Häme

Olavi Uusivirran keikka Vähikkälässä toteutuu joukkorahoituksella - innokkaimmat maksoivat 200 euroa

Olavi & bändi esiintyy ensi lauantaina Vähikkälän kylätalossa.

Yhteisörahoituspalvelu Mesenaatissa alkoi vajaa kaksi viikkoa sitten kampanja Olavi Uusivirran saamiseksi keikalle Vähikkälän kylätaloon.

Suvi Pesonen, mistä idea?

– Näin joskus Olavin esiintyvän televisiossa Suomi love -ohjelmassa ja sanoin miehelle, että Olavin keikalle täytyy joskus lähteä.

– Minulla on seitsemän lasta, joista nuorin täytti nyt vuoden. Täytyy kiittää meidän Toivo-vauvaa siitä, että yhtenä unettomana yönä minulle tuli selkeä visio siitä, että Olavi esiintyy joskus Vähikkälässä.

Kuinka Uusivirta suhtautui ehdotukseen?

– Se heille kerrottiin, että halusimme samalla järjestää meidän 137-vuotiaalle kyläkoululle juhlat. Heille ei tule yllätyksenä, että he ovat saapumassa keskelle metsää.

Edullisimmillaan keikalle pääsee 30 eurolla, kalleimmillaan lipun lisäksi ruokailun ja vip-paikan voi lunastaa 200 eurolla. Kuinka kampanja on onnistunut?

– Kyllähän kaikkeen hullunrohkeaan kokeiluun liittyy aina pelonsekaisiakin tunteita, että millähän tämä lysti kuitataan? Mutta tavoite tuli täyteen viikossa. Viime perjantaina loppuivat vastikkeet.

Oletko järjestänyt joukkorahoituskampanjoita aikaisemmin?

– Tämä oli ensimmäinen kokeilu. Järjestely on Vähikkälän kyläyhdistys ry:n ja Vähikkälän kylän yhteinen.

– Vanhan kyläkoulun eteen työskenteleminen on oikeastaan saanut meidän uuden sukupolven tekemään ja toimimaan yhdessä ja meistä on hitsautunut tässä vuosien saatossa yhteen aikamoinen joukko. Jotenkin tuntuu, että me pystytään mihin vaan.

Millainen joukko kylätaloon kokoontuu ensi lauantaina Olavi & bändin keikalle?

– 220 ihmistä pystytään talkoolaisten ja bändin kanssa ottamaan vastaan.

Tiedätkö, kuinka kaukaa ihmisiä on tulossa?

– Ainakin Porista asti, ja Pohjois-Savosta tulee kaukaisimmat talkoolaiset. Tämä yhdessä tekeminen on herättänyt sellaisen kiinnostuksen, että meidän ei ole tarvinnut soittaa kenellekään ja kysyä talkoolaisia.

– Joukkorahoitus työkaluna oli todella hieno ja kokemus on ollut mieletön tähän asti. Uskon, että se jatkuu yhtä hyvänä. Jokainen mesenaatti on ollut luomassa meidän kanssa tätä tapahtumaa. HÄSA