Kanta-Häme

Opettaja "rauhoitteli" itseään pastilleilla – Lopulta Lyseossa levisi huhu nuuskaavasta opettajasta

Hämeen Sanomat sai lukijavinkin, jonka mukaan Lyseon koulun opettaja(t) nuuskaavat julkisesti. Lukija pohtii nuuskattoman koulu -kampanjan olevan tekopyhä, jos opettajat kuitenkin nuuskaavat.

Käyttävätkö Lyseon koulun opettajat nuuskaa julkisesti, rehtori Pasi Seila?

– Minun tietääkseni eivät käytä. Enkä ole sellaista huomannut. Väite tuntuu uskomattomalta, enkä usko sitä heti, mutta keskustelen asiasta opettajien kanssa.

Polttavatko opettajat työaikana?

– Työaikana ei voi polttaa. Se on kiellettyä. Nykyään ei ole pannuhuoneita, jonne voisi mennä salaa polttamaan. Oppilaat ovat siinä myös tarkkoja ja kielivät heti, jos näkevät opettajien nuuskaavan tai polttavan. Sen vuoksi väite opettajan nuuskaamisesta tuntuu myös uskomattomalta, koska poikkeuksetta oppilaat kyllä tulevat kertomaan, jos jokin asia on huonosti. He kontroloivat kyllä hyvin ympäristöään.

Näkyykö Lyseossa nuuskaa entisten vuosien tapaan oppilailla vai onko tehokampanjoista ollut hyötyä?

– Parina vuonna olemme tehneet isot nuuskakampanjat. Marraskuussa tulee seuraavan kouluterveyskyselyn tulokset ja odotan sitä innolla. Olen varma, että tilanne on parantunut parin viime vuoden takaisesta. Nuuskaa näkyy koulussa vähemmän kuin ennen.

Joku otti vitsin tosissaan

Jutun teon jälkeen toimitukseen otti yhteyttä opettaja, joka kertoi todennäköisesti olevansa urbaanin legendan taustalla. Hänellä oli ollut koulussa piparmintturasia, joka näyttää vähän nuuskapurkilta.

Oppilaat olivat ihmetelleet tunnin alussa, mikä purkki opettajalla on. Opettaja näytti sitä, ja antoi myös muutamien oppilaiden maistaa pastilleja. Tunnin aikana luokassa heitettiin vitsiä, että ope rauhoittelee itseään ”nuuskalla”. Opettajan mukaan kaikki luokassa käsittivät, että kyseessä oli luokan sisällä syntynyt vitsi.

– Ilmeisesti se on alkanut nyt elämään sitten omaa elämäänsä, opettaja kommentoi toimitukselle lähettämässään viestissä. HÄSA

Lue myös: Oppilaat käyvät nuuskakauppaa välitunneilla Hämeenlinnassa: ”Aina jollain on serkku tai isoveli, joka on käynyt Haaparannassa”

Päivän lehti

25.2.2020