Kanta-Häme

Opettajat töihin vasta elokuun puolivälissä

Hämeenlinnan Opettajien Ammattiyhdistys HOAJ on kehottanut kaikkia Hämeenlinnassa työskenteleviä opettajia aloittamaan työnsä vasta koulutyön alettua, siis 10. elokuuta. Lisäksi yhdistys ohjeistaa opettajia olemasta minkäänlaisessa yhteydessä työpaikalleen koulutyön keskeytysaikana.

Taustalla on riita kaupungin tekemästä linjauksesta uusien opettajien palkkaamisessa. Ensi syksystä alkaen tehtävät työsopimukset aloitetaan elokuun puolivälissä vastoin vakiintunutta käytäntöä, elokuun alkua.

OAJ:n mukaan tämä eriarvoistaa erityisesti uusia opettajia, joiden palkkaa leikataan mutta joiden työmäärä ei tästä huolimatta kuitenkaan vähene. (HäSa 10.4.)

Ohjeistuksen tarkoituksena on tukea nuorten opettajien yhdenvertaista kohtelua jatkossa.

– Hallitus tietää tätä suositellessaan, että koulutyön aloitus voi olla sekavaa ja oppilaiden opetus saattaa alkuvaiheessa siitä kärsiä, mutta näin työnantajamme näyttää nyt tahtovan, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Karjalainen.

Karjalaisen mukaan opettajalla ei ole velvollisuutta olla työnantajan käytettävissä ennen koulutyön alkua lukuun ottamatta opettajatyöpäiviä,

Myös syksyllä irtisanoutumista harkitsevien kehotetaan irtisanoutumaan vasta 10.8 lukien.

Yhdistys kertoo ottavansa vastuun mahdollisista työnantajan vastatoimista. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic