Kanta-Häme

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä lähes kolme miljoonaa euroa kantahämäläiselle ammattiopetukselle

Kanta-Hämeen ammatillinen koulutus sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa rahoitusta. Sillä on pääasiassa tarkoitus tukea oppilaitosten sopeutumista ammattikoulu-uudistuksen vaatimuksiin.

Toistaiseksi oppilaitokset tietävät vain saamansa kokonaissumman, mutta eivät sen jakoa eri hankkeisiin. Ne saavat tietää jaon tänään tiistaina.

 

Koulutuskuntayhtymä Tavastia sai 690 000 euroa. Siitä 190 000 euroa menee keväällä pidetyn Taitaja 2018 -ammattitaitokilpailun kustannuksiin, ja loput saatiin muille hankkeille.

– Suunnittelemme mallia, jolla pystymme paremmin ennakoimaan sitä, mitä koulutustarpeita Hämeessä on. Panostamme myös muun muassa digitukeen, sekä siihen, että yksittäinen opiskelija saisi sellaisen opintopolun, jonka hän tarvitsee, koulutuskuntayhtymä Tavastian rehtori Heini Kujala sanoo.

 

Kiipulasäätiö sai noin 617 000 euroa hakemastaan yli miljoonasta eurosta, kertoo säätiön kehitysjohtaja Petteri Ora. Sillä aiotaan kehittää erityisopetusta Hämeessä ja Pirkanmaalla ja parantaa henkilöstön digiosaamista. Lisäksi Pirkanmaalla käydään nuorten syrjäytymisen kimppuun yhdessä Tredun ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston kanssa.

42 000 euroa kokonaissummasta menee Taitaja 2018 -kilpailujen erityisopiskelijoille suunnattujen PLUS-lajien kuluihin.

 

Hyria sai yhteensä 700 000 euroa hakemastaan 1,8 miljoonasta eurosta.

– Eniten rahaa toivomme ammattillisen koulutuksen reformin toteuttamiseen käytännössä, rehtori Tuula Kortelainen sanoo.

Rahaa haettiin myös muun muassa koulutustarpeiden ennakointiin, yleiseen koulutuksen kehittämiseen sekä tytäryhtiö Hyria Business Instituten toimintaan.

Hyrian saama rahoitus kohdistuu Kanta-Hämeen lisäksi myös Uudenmaan maakuntaan.

 

Muut kantahämäläiset oppilaitokset, jotka saivat rahoitusta, olivat Hevosopisto oy, Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä ja Palloilu Säätiö sr, joka ylläpitää Eerikkilän urheiluopistoa Tammelassa. Ne saivat yhteensä 720 000 euroa.

OKM jakoi strategiarahoitusta koko Suomeen yhteensä 34 miljoonaa euroa. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic