Kanta-Häme

Opintomessuille munkin mussutuksen lomassa

Jono sotilaskodin kassalle luikerteli tavanomaiseen tapaansa ulko-ovelle asti iltavapaan alettua Panssariprikaatissa keskiviikkoiltana.

Ilahduttavan moni varusmies kuitenkin tutustui sotilaskodin leipomusten mussutuksen ohessa noin 20 oppilaitoksen tarjontaan, jotka olivat pystyttäneet esittelypisteen varuskunnassa järjestetyille opintomessuille.

Panssariprikaatissa on järjestetty opintomessut vuosien ajan kevään yhteishaun alla. Sosiaalikuraattori Pia Taurun mukaan tapahtuma on osoittautunut tarpeelliseksi, sillä opiskelupaikka ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat auki vielä suurella osalla varusmiehistä.

– He ovat tyypillisesti 19–20-vuotiaita, juuri oppilaitosten kohderyhmään kuuluvia. Tyypillisesti noin puolet keskusteluajan minulta varaavista varusmiehistä haluaa puhua myös kahden kesken juuri työ- ja opintosuunnitelmistaan.

Kesällä varusmiespalveluksesta kotiutuva Juho Helminen viihtyi erityisesti poliisikoulun messuosastolla tenttaamaassa haastateltavina olleita poliisikokelaita Timur Bedretdiniä ja Tiina Hoivalaa.

– Poliisikoulu on yksi mahdollinen tulevaisuudensuunnitelma, vaikka työllistyminen hieman arveluttaa. En päässyt viime kevään oikeustieteelliseen, joten nyt on vain tavoitteena päästä jonnekin opiskelemaan, elämässä eteenpäin, Helminen kertoi.

Vaikka internet on täynnä tietoa opiskelupaikoista ja ammateista, piti Helminen varuskunnassa järjestettyjä messuja hyvän väylänä saada ensikäden tietoa kiinnostavista oppilaitoksista.

– On kiva saada ihan konkreettisia esitteitä ja päästä kyselemään työstä ja oppilaitoksilta opiskelijoilta sekä alansa ammattilaisilta.

Messuilla esittäytyneen Tampereen TE-toimiston nuorten neuvoja Marita Pääkkönen kertoi huomanneensa, että armeija todella tekee pojista miehiä.

– Kotiutuneilla varusmiehillä on säntillisesti todistukset mukana toisin kuin nuoremmilla asiakkailla. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020